Pentru prima oara de la preluarea functiei, Donald Trump va fi supus astazi unui control medical amanuntit.

Publicat:12.01.2018, 08:32Verificarea vine la scurt timp dupa aparitia unei carti care afirma ca presedintele american nu este capabil sa-si exercite functia. Dar, cel mai probabil, nu vom afla detalii despre starea de sanatate a sefului de la Casa Alba. De obicei, se anunta sec concluzia ca ocupantul Biroului Oval este “apt pentru functie”.

Dificultatile aparente ale lui Donald Trump când a fost nevoit sa pronunte anumite cuvinte sau faptul ca parea sa nu-si aminteasca versurile imnului american s-au adaugat afirmatiilor din cartea “Fire and Fury” aparuta saptamâna trecuta.

Potrivit autorului, presedintele repeta aceleasi povestiri la intervale de zece minute si nu-si recunoaste prietenii vechi. Asa ca nu e de mirare ca rezultatele examenului medical de astazi sunt asteptate cu interes.

Barbara Perry, Director of Presidential Studies, University of Virginia: “Cu siguranta medicii sai ar putea pune capat întrebarilor despre sanatatea fizica si mentala a acestui presedinte, publicând comunicatul obisnuit dupa aceste controale, care afirma ca este “apt sa serveasca”. Daca acesta este verdictul unui doctor, daca dupa ce l-a examinat pe presedintele Trump crede ca este apt sa serveasca, speram doar ca asta înseamna si fizic, si mental.”