Doua explozii au avut loc astazi la intrarea in doua sectoare de politie din orasul Lvov. In urma incidentelor, doua persoane au fost ranite. Exploziile au avut loc in regiuni si la ore diferite.

Publicat:14.07.2015, 12:17

Prima explozie s-a produs la ora 9, atunci cand un politist a iesit din cladire. Acesta a fost ranit la cap si pe corp. El se afla acum in stare critica la spital. La aproximativ o ora de la acest incident, in fata altui sector de politie a avut loc o a doua deflagratie. O femeie a fost ranita si transportata deasemenea la spital. Nu se stie deocamdata cine a plasat dispozitivele explozibile in fata cladirilor. Oamenii legii au deschis cate o ancheta in ambele cazuri. Nici in estul Ucrainei nu a fost liniste. Bubuituri s-au auzit pe tot parcursul noptii, iar potrivit presei, atacurile s-au intensificat semnificativ in ultimele 24 de ore. 


Dmitrii GUTULEAK, PURTATOR DE CUVANT MILITAR:” Situatia în estul tarii este tensionata. Rebelii au deschis focul de peste 80 de ori asupra pozitiilor noastre, dar si asupra zonelor civile.”


Deocamdata, presa nu scrie ca s-ar fi inregistrat noi victime. In schimb, misiunea OSCE vine cu un nou raport. Potrivit reprezentantilor, de la sfarsitul lunii aprilie situatia pe teren s-a inrautatit, iar incalcarile sunt tot mai mari din ambele parti. Intre timp, in Parlamentul ucrainean a avut loc o noua incaierare intre deputati.


Cei doi erau pe cale de a se lua la pumni dupa ce unul dintre parlamentari a criticat gruparea nationalista “Sectorul de Dreapta”. Deputatii au fost opriti de colegi pentru a nu se ajunge la o bataie.