Un elev care si-a amenintat profesoara cu pistolul ca sa noteze prezenta lui in catalog a starnit idignare in toata Franta. Momentul a fost filmat, iar autoritatile incearca sa gaseasca acum masuri prin care sa pazeasca pedagogii de violenta. Intre timp, baiatul de 15 ani nu mai are voie sa se apropie de profesoara si va trebui sa se mute in alta localitate.

Publicat:22.10.2018, 15:12

“Ma treci prezent! Ma treci prezent!”

 In inregistrarea video, filmata joi si difuzata pe retelele sociale, adolescentul isi ameninta profesoara de biotehnologie cu o arma, care s-a dovedit ulterior un pistol cu bile. Imaginile au starnit indignare si in randurile oficialilor francezi, iar ministrul educatiei si cel de interne au anuntat un plan de actiuni impotriva violentei asupra pedagogilor.

Ieri elevul, care va implini 16 ani luna viitoare, s-a prezentat la comisariatul de politie insotit de tatal sau, unde a fost inculpat pentru violente cu circumstante agravante din cauza folosirii unei arme si trimis unui judecator pentru minori.

Pana cand va fi prezentat in fata magistratului, ii este interzis sa intre in contact cu profesoara si sa locuiasca in orasul sau. Conform parchetului, este urmarit penal si  cel care a filmat si difuzat imaginile, insa acesta nu a fost identificat, deocamdata.