Google+

Europa, lovita de temperaturi extreme de peste 46 de grade Celsius - VIDEO

Europa, lovita de temperaturi extreme de peste 46 de grade Celsius - VIDEO
Embed:

Europa a fost lovita de temperaturi extreme de peste 46 de grade Celsius. Mii de spanioli au dat busna la Marea Mediterana iar un supermarket din Finlanda si-a invitat clientii sa doarma pe coluare in aer conditionat.


Toropiti de caldura, mii de oameni din sudul Spaniei au cautat racoarea in Marea Mediterana. La Malaga, un orasel de litoral, plajele au fost aglomerate. Zonele de sud s-au aflat in acest week-end sub avertizare de temperaturi extreme iar temperaturile au atins nivelul maxim in orasul El Granado, unde termometrele au indicat 46,6 grade Celsius. 

 

Unii turisti au decis sa-si scurteze vacantele. Un neamt va pleca acasa mai devreme decat planifica, acesta spune ca si in Germania este cald, insa nu mai rau decat aici. Codul rosu de canicula s-a mentinut duminica si in 11 districte din Portugalia. Insa recordul absolut de 47,3 grade Celsius, stabilit in 2003 a ramas in vigoare.

 

“Am ajuns ieri dupa-amiaza, erau in jur de 43 de grade. Petru a stat in hotel dar eu am zis ca merg sa ma plimb. Dar m-am intors foarte rapid.”

 

Opt localitati din centrul, sudul si estul Portugaliei si-au depasit recordurile de caldura. Cel mai cald a fost intr-un mic orasel aflat la nord de Lisabona, unde miercuri temperaturile au urcat pana la 45,2 grade Celsius.

 

“Am incercat sa ne asezam pentru a face poze dar era foarte fierbinte jos asa ca am mers mai departe.”

 

In Finlanda, un supermarket si-a invitat 100 de clienti sa doarma pe coluare in aer conditionat. Reprezentantii magazinului le-au oferit o gustare inainte de culcare iar dimineata i-au invitat pe oameni la micul dejun. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn