Google+

EUROVISION 2016. Vezi cine va reprezenta Romania la Eurovision 2016. "Piesa mea nu este una comemorativa" - VIDEO

EUROVISION 2016. Ovidiu Anton va reprezenta Romania la Eurovision cu piesa "Moment of Silence", dupa ce a castigat Selectia Nationala a competitiei, duminica, la Baia Mare.

 

Ovidiu Anton a declarat, la finalul Selectiei Nationale, ca piesa lui nu este una "comemorativa" pentru victimele din Colectiv, ci este o melodie "pentru cei care sunt astazi aici".

 

"Exista niste limite pe care nu cred ca este cazul sa le trecem, exista niste lucruri care se simt fara a fi cazul de a le spune. Piesa mea nu este o piesa comemorativa. Piesa mea este pentru cei care sunt astazi aici", a declarat el, la conferinta de presa de dupa show.

 

Ovidiu Anton a castigat, duminica seara, Selectia Nationala Eurovision Romania, primind 6.585 de voturi din partea publicului. "Ma bucur ca am reusit sa castig fara sa apelez la senzational", a spus el.

Ovidiu Anton - Eurovision 2016

In premiera, doar publicul a decis reprezentantul Romaniei.

"Imi pare rau ca nu e Titus Munteanu (realizatorul emisiunii 'Scoala Vedetelor', la care a participat si Ovidiu Anton - n.r.) sa ma sune sa imi spuna 'Pitbull, ai fost tare!'", a spus muzicianul, la primirea trofeului, pe scena.

El a spus ca Titus Munteanu l-a invatat ca "cel mai mare semn de superioritate este bunatatea" si a transmis un mesaj "celor care au pus latul pe cultura din Romania": "Noi nu suntem turma, noi suntem lupi, noi suntem daci, suntem tari ca muntii (...) noi nu dormim, noi suntem aici, noi suntem puternici!".

"Turma este usor de condus. Daca iei unei tari demnitatea, daca iei cultura, exportul, cred ca atunci ii restrangi capacitatea de a se dezvolta si o faci usor de condus. Noi suntem stapani, noi suntem puternici, noi suntem uniti. Piesa asta a fost din sufletul meu pentru sufletele romanilor", a explicat el, pentru Agerpres.

Ovidiu Anton a marturisit ca aceasta este a cincea oara cand participa la Selectia Nationala Eurovision. El a vorbit, pentru Agerpres, inaintea semifinalei, despre cum a creat "Moment of Silence".

"'Moment of Silence' este o piesa pe care am scris-o cand toata lumea era in strada (protestele de dupa Colectiv- n.r.)", a declarat Ovidiu Anton.

El a spus ca "Moment of Silence" este "o piesa din suflet pentru suflete".

"E o piesa pentru toti oamenii, care trebuie sa isi aminteasca inca o data ca suntem singurii stapani pe vietile noastre, ca nimeni nu are dreptul sa foloseasca sufletele noastre pentru a obtine interese obscure. Trebuie sa ne amintim ca noi contam, trebuie sa luptam impreuna pentru ce e al nostru, pentru adevar", a adaugat solistul.

Anton a adaugat ca o varianta a piesei "Moment of Silence" ar putea fi inclusa pe noul album la care lucreaza alaturi de Nutu Olteanu si No Map. "Pregatim un album pentru Romania, iar dupa succesul 'Moment of Silence', cred ca vom face si o versiune pentru albumul No Map", a adaugat el.

EUROVISION 2016. In finala Eurovision Romania, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot.

Votul a putut fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului prin SMS, timp de o ora.

Ovidiu Anton a avut, pe scena, un mesaj pentru cei "care au pus latul pe cultura in Romania": "Noi nu suntem turma, noi suntem lupi".

El a multumit celor care l-au sustinut, sotiei si familiei sale. De asemenea, el a vrut sa transmita un mesaj "celor care au pus latul pe cultura".

"Noi nu suntem turma, noi suntem lupi (...) suntem aici, suntem puternici", a spus Ovidiu Anton, pe scena de la Baia Mare.

Ovidiu Anton - Eurovision 2016

Foto: Agerpres

Ordinea de intrare in concurs a fost: 1. Florena - "Behind the Shadows", 2. Doru Todorut feat. Irina Baiant - "The Voice", 3. Dream Walkers - "Let It Shine", 4. Vanotek feat. The Code & Georgian - "I'm Coming Home", 5. Ovidiu Anton - "Moment of Silence" si 6. M I H A I - "Paradisio".

Spectacolul de la Baia Mare a cuprins un omagiu muzical adus Maramuresului, realizat de Paula Seling, alaturi de Dumitru Farcas, Corul barbatesc din Finteusul Mare, familia Petreus, Cornelia si Lupu Rednic.

Dupa ce si-au incheiat vineri misiunea in cadrul semifinalei Eurovision, patru dintre cei cinci membri ai juriului - Zoli, impreuna cu Zoli Toth Project, Cezar Ouatu, Randi si Uddi alaturi de Horia Moculescu - au sustinut recitaluri surprinzatoare duminica seara.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai.

In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta.

Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn