Google+

Explozie de culoare la Rio de Janeiro. Sute de dansatori au facut senzatie cand cele mai faimoase scoli de samba au defilat pe sambadrom - VIDEO

Explozie de culoare la Rio de Janeiro. Sute de dansatori au facut senzatie cand cele mai faimoase scoli de samba au defilat pe sambadrom - VIDEO
Embed:

Explozie de culoare la Rio de Janeiro. Sute de dansatori au facut senzatie noaptea trecuta cand cele mai faimoase scoli de samba au defilat pe sambadrom. Participantii s-au intrecut in costume care mai de care mai colorate, in miscari lascive si decoruri spectaculoase.

 

A inceput competitia, iar echipele de dansatori sunt urmarite foarte atent de un juriu de specialisti. Acestia atrag atentia la coregrafiei, atmosfera pe care o face echipa, dar si cum este organizata sau cum canta.

 

Scolile de samba se pregatesc cu mare seriozitate, avand in vedere ca sarbatoarea este una de suflet pentru brazilieni.

 

“Aceasta parada arata cum exact suntem noi brazilienii, persistenti, avem incredere in noi, mergem spre telurile pe care ni le putem si carnavalul are loc. Este frumos, asa cum a fost intotdeuna, cu bani putini sau multi, cu sustinere sau fara, carnavalul nu va muri niciodata.”

 

 Dansatorii au defilat pe platforme imense, decorate in culori aprinse si cu mult sclipici. Unii s-au mascat in ostasi orientali si au defilat catarati pe dragoni. Acest barbat spune ca participa la carnaval de ani de zile si nu are de gand sa renunte la traditie.

 

“Particip la parada deja de 7 ani deoarece intotdeuna mi-au placut scolile de samba, insa job-ul pe care il aveam nu prea ma lasa sa ma implic suta la suta. Acum sunt la pensie si am mai mult timp.”

 

 Noaptea trecuta, pe sambadromul de la Rio, au defilat 7 scoli de samba, iar in aceasta noapte vor defila altele 6. Carnavalul va culmina pe 14 februarie cu defilarea a 6 cele mai bune echipe din cele 13, dupa care va fi ales si castigatorul.

 

La festival participa anual zeci de mii de turisti din toata lumea. Din 2009 pana in 2017, peste 1.5 milioane de turisti au vizitat Rio pentru a vedea faimosul Carnaval.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn