O explozie a avut loc, vineri la ora pranzului, la metroul din Londra. Mai multe persoane au fost ranite, iar autoritatile au precizat ca trateaza atacul ca pe un incident terorist.

Ultimul update: 15.09.2017, 11:56 Publicat:15.09.2017, 08:11

UPDATE 13:49 Serviciul de ambulanţa din Londra precizeaza într-un comunicat ca 18 persoane sunt tratate în spital dupa atacul de la metrou.

UPDATE 13:15 Premierul britanic Theresa May urma sa prezideze o reuniune a Comitetului de urgenta al Guvernului, în urma incendiului de la metroul din Londra pe care politia l-a catalogat drept un incident terorist, relateaza The Associated Press.

”Ma gândesc la cei raniti la Parsons Green si la serviciile de urgenta care raspund cu curaj acestui incident terorist”, a scris May pe Twitter.

Mai multe persoane au fost ranite în acest incident care a avut loc vineri dimineata, la o ora de vârf, în statia de metrou Parsons Green, în vestul Londrei.

Nivelul amenintarii teroriste a ramas la ”grav”, penultimul pe o scala de cinci trepte, si semnaleaza faptul ca un atac este foarte posibil.

Pe de alta parte, ministrul britanic de Externe Boris Johnson a îndemnat lumea ”sa-si pastreze calmul si sa-si continue viata normal”, în timp ce serviciile de urgenta interveneau la incident.

Johnson sublinia ca ”ar fi gresit sa se speculeze” si ca politia si autoritatile în domeniul transporturilor ”se ocupa”.

UPDATE 13:00 Premierul Theresa May se va întâlni cu comitetul de urgenţa Cobra pentru a discuta despre incidentul terorist.

UPDATE 12:40 The Guardian publica imagini video cu incidentul de la metrou:


UPDATE 12:15 Unitatea de contraterorism din Marea Britanie trateaza explozie ca pe un „incident terorist”, informeaza BBC News.

Pe de alta parte, martorii au inceput sa faca declaratii. Un barbat care se afla la zece metri de recipient a spus: „Am auzit o bufnitura si când m-am uitat am vazut flacarile. Oamenii au început sa fuga si am fost norocosi ca tocmai ajungeam în statie, iar usile începeau sa se descida”, a spus Sylvain Pennec.

Nu stiu daca a avut loc o reactie chimica, nu sunt expert, dar parea artizanala”, a mai spus el.

UPDATE 11:45 District Line a suspendat circulatia metroului pe întreaga linie în urma incidentului.

Potrivit unor informatii anterioare,neconfirmate, la statia de metrou de la Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a avut loc un incendiu.

Serviciile feroviare au fost puternic perturbate în Gara Euston din cauza incendiului de la Harrow. Niciun tren nu circula între Milton Keynes Central si London Euston.

Transportul catre Manchester, Birmingham si Liverpool a fost afectat. Trenurile West Coast Main Line de la Glasgow si Edinburgh, iclusiv Caledonian Sleeper, catre Londra, au fost suspendate.

Se lucra la stabilirea unei navete între Euston, Harrow si Wealdstone, pentru a permite serviciilor de-a lungul coastei de vest sa functioneze.

Bilete vândute pe rutele afectate erau acceptate de London Buses, Southeastern, Southern si Thameslink.

Trenurile London Overground între Watford Junction si London Euston circulau, însa cu întârzieri mari.

Întârzieri mari se înregistrau pe linia de la Picadilly, între Acton Town, toate terminalele Heathrow si Uxbridge.

UPDATE 11:25 Potrivit BBC, în momentul exploziei lumea s-a panicat si s-a grabit spre iesire. Astfel, mai multe persoane au fost calcate în picioare si au suferit rani.

De asemenea, martorii povestesc ca au vazut oameni cu arsuri la nivelul fetei.

Politisti si ambulante se aflau vineri la fata locului, în urma unor informatii postate pe retele de socializare despre o ”explozie” într-un vagon.

”Anchetam un incident la Parsons Green”, a anuntat Transport for London într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit The Telegraph, mai multe persoane au fost ranite.


Pe retelele de socializare au fost postate imagini cu fortele de interventie, care au grija de raniti.