Google+

Atentat terorist la metroul din Londra. Explozia, provocata de detonarea unui dispozitiv improvizat - FOTO

O explozie a avut loc, vineri la ora pranzului, la metroul din Londra. Mai multe persoane au fost ranite, iar autoritatile au precizat ca trateaza atacul ca pe un incident terorist.

 

UPDATE 13:49 Serviciul de ambulanţă din Londra precizează într-un comunicat că 18 persoane sunt tratate în spital după atacul de la metrou.

 

UPDATE 13:15 Premierul britanic Theresa May urma să prezideze o reuniune a Comitetului de urgenţă al Guvernului, în urma incendiului de la metroul din Londra pe care poliţia l-a catalogat drept un incident terorist, relatează The Associated Press.

 

”Mă gândesc la cei răniţi la Parsons Green şi la serviciile de urgenţă care răspund cu curaj acestui incident terorist”, a scris May pe Twitter.

 

Mai multe persoane au fost rănite în acest incident care a avut loc vineri dimineaţa, la o oră de vârf, în staţia de metrou Parsons Green, în vestul Londrei.

 

Nivelul ameninţării teroriste a rămas la ”grav”, penultimul pe o scală de cinci trepte, şi semnalează faptul că un atac este foarte posibil.

 

Pe de altă parte, ministrul britanic de Externe Boris Johnson a îndemnat lumea ”să-şi păstreze calmul şi să-şi continue viaţa normal”, în timp ce serviciile de urgenţă interveneau la incident.

 

Johnson sublinia că ”ar fi greşit să se speculeze” şi că poliţia şi autorităţile în domeniul transporturilor ”se ocupă”.

 

UPDATE 13:00 Premierul Theresa May se va întâlni cu comitetul de urgenţă Cobra pentru a discuta despre incidentul terorist.

 

UPDATE 12:40 The Guardian publică imagini video cu incidentul de la metrou:


UPDATE 12:15 Unitatea de contraterorism din Marea Britanie tratează explozie ca pe un „incident terorist”, informează BBC News.

 

Pe de alta parte, martorii au inceput sa faca declaratii. Un bărbat care se afla la zece metri de recipient a spus: „Am auzit o bufnitură şi când m-am uitat am văzut flăcările. Oamenii au început să fugă şi am fost norocoşi că tocmai ajungeam în staţie, iar uşile începeau să se descidă”, a spus Sylvain Pennec.

 

Nu ştiu dacă a avut loc o reacţie chimică, nu sunt expert, dar părea artizanală”, a mai spus el.

 

UPDATE 11:45 District Line a suspendat circulaţia metroului pe întreaga linie în urma incidentului.

 

Potrivit unor informaţii anterioare,neconfirmate, la staţia de metrou de la Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a avut loc un incendiu.

 

Serviciile feroviare au fost puternic perturbate în Gara Euston din cauza incendiului de la Harrow. Niciun tren nu circula între Milton Keynes Central şi London Euston.

 

Transportul către Manchester, Birmingham şi Liverpool a fost afectat. Trenurile West Coast Main Line de la Glasgow şi Edinburgh, iclusiv Caledonian Sleeper, către Londra, au fost suspendate.

 

Se lucra la stabilirea unei navete între Euston, Harrow şi Wealdstone, pentru a permite serviciilor de-a lungul coastei de vest să funcţioneze.

 

Bilete vândute pe rutele afectate erau acceptate de London Buses, Southeastern, Southern şi Thameslink.

 

Trenurile London Overground între Watford Junction şi London Euston circulau, însă cu întârzieri mari.

 

Întârzieri mari se înregistrau pe linia de la Picadilly, între Acton Town, toate terminalele Heathrow şi Uxbridge.

 

UPDATE 11:25 Potrivit BBC, în momentul exploziei lumea s-a panicat şi s-a grăbit spre ieşire. Astfel, mai multe persoane au fost călcate în picioare şi au suferit răni.

 

De asemenea, martorii povestesc că au văzut oameni cu arsuri la nivelul feţei.

 

Poliţişti şi ambulanţe se aflau vineri la faţa locului, în urma unor informaţii postate pe reţele de socializare despre o ”explozie” într-un vagon.

 

”Anchetăm un incident la Parsons Green”, a anunţat Transport for London într-un mesaj postat pe Twitter.

 

Potrivit The Telegraph, mai multe persoane au fost rănite.


Pe reţelele de socializare au fost postate imagini cu forţele de intervenţie, care au grijă de răniţi.

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn