Google+

Fiii lui ”El Chapo” conduc acum cartelul. SUA se tem ca pot ucide martorii din procesul tatalui - FOTO

In timp ce “El Chapo” este inchis intr-o inchisoare din Statele Unite, fiii acestuia au preluat conducerea cartelului de droguri Sinaloa, care continua sa prospere, relateaza Daily Mail.

 

Mai mult decât atât, cei doi (în speţă Ivan Archivaldo Guzman Salazar şi Jesus Alfredo Guzman Salazar) au iniţiat o campanie de violenţă ca răspuns la arestarea tatălui lor, la începutul anului 2016.

 

“Cei doi fraţi recurg la multă violenţă. Au prins în ambuscade militari şi încă au resursele de a-i afecta pe martori”, a precizat un fost membru al Administraţiei americane Anti-Drog, citat de Daily Mail.

 

Temerea că siguranţa martorilor din acest caz ar putea fi periclitată a fost întărită şi mai mult de declaraţiile avocaţilor acuzării.

 

Foto: Jesus Alfredo Guzman Salazar, unul dintre fiii lui “El Chapo”

 

Fără nicio îndoială, acuzatul şi cartelul lui au capabilitatea, resursele şi voinţa să vatameze martorii şi pe familiile acestora, chiar şi după ce au fost relocati”, au precizat avocaţii acuzării, citaţi de New York Post.

 

Joaquin Guzman “El Chapo” Loera a stat la izolare timp de aproape doi ani de zile şi este programat să apară în faţa unei instanţei judecătoreşti din Brooklyn în cadrul procesului de selectare al juriului.

 

“El Chapo” are 17 capete de acuzare ce privesc traficul de droguri, spălarea de bani şi conspiraţie la comiterea de crime. Pentru toate aceste capete el a pledat “nevinovat”.

 

El s-a mai aflat de două ori în arest, în 1993 şi în 2014, în ambele cazuri reuşind să evadeze.

 

Ce este Cartelul Sinaloa

 

Potrivit informaţiilor oferite de STRATFOR, Cartelul Sinaloa (cunoscut şi sub numele de Federaţia Sinaloa) este unul dintre cele mai eficiente carteluri din Mexic. Are o reţea de trafic ce se întinde în toată America de Sud, prin cea mai mare parte a Americii Centrale, şi printr-o bună parte a Mexicului. Cartelul controlează, de altfel, aproape jumătate din întreaga graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

 

Foto: “El Chapo” recent arestat de Armata Mexicană

 

Cartelul Sinaloa s-a desprins din aşa-numitul Cartel Guadalajara, după ce a fost arestat liderul acestuia, Miguel Angel “El Padrino” Felix Gallardo. La acea dată, “El Chapo” fiind doar un locotenent al acestuia, pentru ca în cele din urmă să devină şeful cartelului.

 

Sursa: New York Post, Daily Mail


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn