Google+

Filmul protestului cu 50.000 de oameni din Bucuresti. Piata Constitutiei s-a transformat intr-o mare de lumini

Peste 50.000 de oameni, manati de aceleasi nemultumiri, au participat sambata seara in Bucuresti la un protest de amploare, la aproape un an de cand ordonanta 13 a scos romanii in strada.

 

De această dată, manifestanţii, atât din Bucuresti, cât şi din alte colţuri ale ţării, au scandat înverşunaţi împotriva modificărilor aduse de actuala putere legilor justiţiei, codurilor penale şi codului fiscal.

 

După ce s-au adunat la kilometrul zero, au pornit în marş spre Palatul Parlamentului. Forţele de ordine trimise să intervină au fost în număr mare şi au apărut şi incidente. Două persoane au ajuns la secţia de poliţie după ce jandarmii au găsit asupra lor mai multe arme albe.

 

 

La ora 18:30, mii de persoane protestau deja în Piaţa Universităţii, iar circulaţia a fost blocată când mulţimea a intrat pe carosabil.

 

Un ceas mai târziu, zeci de mii de manifestanţi îşi strigau nemulţumirile în centrul Bucurestiului. Apoi au pornit în marş spre Palatul Parlamentului.

 

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: “E o chestiune de igienă morală să fim aici, să spunem că nu suntem toţi ca ei. Ce fac este să distrugă sistemul de Justiţie cu arme poate cumva ascunse.”

La un moment dat, coloana de protestatari se întindea pe o lungime de cel puţin un kilometru.

 

 

Ajunşi în faţa Casei Poporului, au transformat Piaţa Constituţiei într-o mare de lumini.

 

20 ianuarie 2018, Piaţa Constituţiei. Ca la un semn, la ora 21 cei care s-au strâns în faţa Palatului Parlamentului, au aprins ecranele telefoanelor şi au intonat imnul. Acelaşi gest l-au făcut şi în urmă cu un an în Piaţa Victoriei.

 

 

La protestul din Bucureşti au luat parte şi oameni veniţi din toate colţurile ţării.

 

“O mână de oameni putem să venim până aici pe jos, atunci şi bucureştenii pot să coboare din casa 2-3 ore să protesteze.”

 

Mihai Goţiu, senator USR: “Mă bucur că au ajuns aici, mă bucur pentru toţi oamenii care au venit să transmită un mesaj pentru cei care vor să modifice abuziv legile Justiţiei.”

 

 

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Primele s-au înregistrat în Piaţa Universităţii.

 

În timp ce oamenii încercau să ocupe stradă, în pasaj s-a creat o aglomeraţie de nedescris.

 

Oamenii care veniseră la protest cu metroul au fost opriţi de forţele de ordine.

 

 

Într-un final, mulţimea a fost lăsată să ajungă la suprafaţă. Asta după ce jandarmii au legitimat câteva persoane despre care bănuiau că fac parte din galerii de fotbal. Două persoane au fost conduse la secţie şi, pentru că, asupra lor au fost găsite arme albe, au acum dosare penale. Vizaţi de jandarmi au fost şi câţiva tineri.

 

Pe traseu, oamenii au avut parte şi de suprize plăcute. Pe ecranele unui mare centru comercial, pe lângă care protestatarii au trecut, în loc de reclame a apărut drapelul României.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn