Fluviul Sena care in ultimile zile s-a revarsat peste strazile Parisului a ajuns in aceasta dimineata la aproape 6 metri, iar autoritatile asteapta ca de maine nivelul apei sa scada. Mai multe zone de periferie sunt inundate, iar o parte din locuitori se deplaseaza cu ajutorul barcilor, in timp ce cateva sute de persoane au fost evacuate.

Publicat:29.01.2018, 16:23

Mai este putin si apele vor trece peste unele poduri din capitala Frantei. Au fost acoperite statui, care au peste 5 metri, iar Parisul incepe incet sa se asemene cu Venetia.

In unele zone traficul feroviar, dar si cel fluvial a fost supendat asa cum, barcile s-ar putea lovi de poduri. Inundatiile au adus cu ele si o invazie de sobolani la periferia Parisului.

Aproximativ 1500 de persoane au fost evacuate in regiunea Paris din cauza inundatiilor, iar fara electricitate, au ramas sute de case. Sub amenintarea apelor, acum cateva zile a fost inchisa o aripa a Muzeului Luvru, exponatele fiind mutate in locuri sigure.

Hidrologii francezi spun ca nivelul apei din rau este asteptat sa atinga un maxim de aproximativ 6 metri, cum s-a inregistrat si in 2016, iar de maine acesta ar trebui sa inceapa sa scada.

Ultimele doua luni au fost printre cele mai ploioase in Franta, iar autoritatile considera ca inundatiile, dar si valurile de canicula din timpul verii, sunt o dovada a schimbarilor climatice.