Google+

Fostul bodyguard al familiei Kim, dezvaluiri despre copilaria liderului de la Phenian: „Era singuratic, stresat si furios”

Actualul lider de la Phenian, Kim Jong-un, a avut o copilărie singuratică, ducând o viaţă izolată, ceea ce l-a făcut să fie „stresat şi temperamental”, susţine un fost angajat al familiei dictatorului nord-coreean. Timp de 11 ani, Lee Young-guk a lucrat ca gardă de corp pentru Kim Jong-il, tatăl actualului lider comunist. Astfel, într-un interviu acordat postului ABC News, el a vorbit despre copilăria lui Kim Jong-un.

 

„Era stresat şi nu avea niciun copil de vârsta lui cu care să se joace. Era înconjurat de adulţi, care s-au ocupat de educaţia sa şi care se jucau cu el”, a spus Lee, într-un interviu.

 

În ceea ce priveşte personalitatea tânărului Kim Jong-un, care săptămâna trecută a împlinit 34 sau 35 de ani, fostul angajat al dinastiei Kim a precizat că „avea o personalitate explozivă.”

 

„Când era furios, acţiona fără să se gândească la consecinţe. Era foarte temperamental. Nu îi păsa ce cred ceilalţi, nu îi părea rău pentru alţii, făcea doar ce voia. Țipa la femei”, a mai spus Lee Young-guk, care s-a ocupat de protecţia lui Kim Jong-il din 1994 şi până în 2011.

 

Astfel, el îşi aminteşte de Kim Jong-un la vârsta de 6-7 ani, când se juca cu un căţel în grădină: „Nu era calm. Alerga prin grădina cu flori şi dărâma totul în calea lui”.

 

Potrivit acestuia, fratele vitreg al actualului lider nord-coreean, Kim Jong-nam – ucis anul trecut în urma unui atac cu un agent neurotoxic – ar fi parte de un tratament preferenţial. Înainte ca el să preia frâiele statului, după moartea lui Kim Jong-il, existau speculaţii că cel care va conduce statul va fi Kim Jong-nam, dar apoi a fost vizat de un scandal, când a fost prins încercând să viziteze Disneyland din Tokyo, în 2001, picând din graţiile tatălui.

 

„Kim Jong-il şi-a ţinut copiii separaţi. Se spune că cei doi fraţi nu s-au cunoscut niciodată”, a spusJames Parson, cercetptor la Institutul SUA-Coreea de la Universitatea Johns Hopkins, pentru Newsweek.

 

Ca să devină gardă de corp a celui care conducea, la acel moment, Coreea de Nord a trebuit să concureze cu alţi 14.000 de candidaţi.

 

„Trebuia să te pricepi să tragi cu arma, apoi să fii bun la taekwondo; să ştii să arunci cu cuţitul, să înoţi, să mărşăluieşti. Trebuia să îşi faci meseria cu loialitate.”

 

În cele din urmă, el a încercat să fugă din Coreea de Nord, dar a fost capturat în China. În 1995, a fost trimis într-un lagăr, unde a fost torturat. În 2002, a încercat din nou să fugă şi a ajuns în China, iar în prezent încearcă să obţină azil politic în Canada.


Sursa: ABC News


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din POLITIC

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn