Comandantul fortelor armate indoneziene a declarat ca o echipa de cautare si salvare a localizat o parte din avionul companiei Lion Air care s-a prabusit luni in mare cu 189 de persoane la bord, relateaza Reuters.

Publicat:31.10.2018, 06:15“Credem cu tarie ca am gasit o parte din fuzelajul JT610 ”, a declarat Hadi Tjahjanto pentru TV One, referindu-se la zborul operat de transportatorul national indonezian.


Echipa de cautare a avut coordonatele locatiei, dar acum trebuie sa confirme ca este vorba de fuzelaj, a adaugat el.


Echipele de cautare si salvare au detectat un obiect cu o lungime de 22 metri sub apa, a declarat un oficial al marinei militare indoneziene, relateaza Reuters.


“Aseara am gasit un obiect destul de mare″, a declarat colonelul Haris Djoko Nugroho pentru postul de televiziune indonezian TVOne, de la bordul navei KRI Rigel.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost, intrat în serviciu în urma cu numai câteva luni, a disparut de pe radare, la 12 minute de la decolarea sa din Jakarta. El s-a prabusit în Marea Jawa, la o adâncime de 30-40 de metri, la scurt timp dupa ce a cerut turnului de control autorizatia de a reveni în capitala indoneziana.