Regele Salman al Arabiei Saudite si printul mostenitor Mohammed bin Salman, conducatorul de facto al regatului, au primit marti la palatul regal de la Riad doi membri ai familiei jurnalistului ucis Jamal Khashoggi.

Publicat:24.10.2018, 05:48

Este vorba de fiul jurnalistului, Salah bin Jamal Khashoggi, si un frate al acestuia, Sahel.

Regele saudit si printul mostenitor au prezentat condoleante membrilor familiei ziaristului ucis, a mentionat SPA.

Arabia Saudita a admis sâmbata, la 17 zile dupa disparitia lui Jamal Khashoggi, ca jurnalistul saudit disident a fost ucis în interiorul consulatului regatului din Istanbul, dar nu a dezvaluit niciun fel de informatii pentru a-i localiza trupul. Disparitia misterioasa a lui Khashoggi, care a intrat pe 2 octombrie în consulatul din Istanbul pentru un demers administrativ si nu a mai reaparut, a generat o criza internationala.

Unul dintre barbatii identificati de autoritatile turce ca facând parte dintre cei responsabili de disparitia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul face parte din anturajul printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman, a transmis The New York Times.

Mohammed bin Salman, supranumit “MBS”, si tatal sau, regele Salman, au negat ca ar detine vreo informatie despre soarta jurnalistului saudit, care s-a instalat în SUA în 2017 dupa ce a cazut în dizgratia curtii regale.

Sursa: Agerpres