Google+

Google a scos de pe YouTube clipurile liderului opozitiei din Rusia, Alexei Navalnii

Google a scos de pe YouTube clipurile liderului opozitiei din Rusia, Alexei Navalnii, in care acesta indemna la proteste fata de planurile guvernului rus de a creste varsta pensionarii.

 

Potrivit News.ro, care citează The Guardian, Google a luat această măsură după ce autorităţile ruse au reclamat că videoclipurile lui Navalnîi încalcă legea.

 

Leonid Volkov, un consilier al lui Navalnîi, a declarat că decizia Google „este un caz clar de cenzură politică”. El a adăugat că este pentru prima oară când Google respectă o cerere a autorităţilor din Rusia de a bloca conţinutul unui membru al opoziţiei.

 

Navalnîi, care a fost trimis la 30 de zile de închisoare luna trecută pentru organizarea unor proteste ilegale, a făcut apel la susţinătorii săi să organizeze proteste naţionale faţă de planurile guvernului de a creşte vârsta de pensionare. În jur de 80% dintre ruşi sunt împotriva planurilor, iar susţinerea faţă de Putin se află la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

 

Google a confirmat că a scos videoclipurile.

Luăm în considerare toate plângerile justificate din partea instituţiilor de stat. De asemenea, le cerem creatorilor de conţinut să respecte legile locale şi politicile noastre privind reclamele”, a comunicat compania.

 

Oficialii ruşi au trimis o scrisoare către Google luna trecută în care cereau companiei să blocheze videoclipurile lui Navalny pentru că încalcă legile electorale ale Rusiei, care interzic campania 24 de ore înainte de alegeri.

 

Duminică, în Rusia au avut loc alegeri regionale.

 

Volkov a acuzat autorităţile ruse că induc în eroare Google atunci când spun că videoclipurile lui Navalnîi reprezintă „un amestec în alegeri.”

 

El a declarat: „Mitingurile nu au nicio legătură cu alegerile”, adăugând apoi că Google a înlăturat videoclipurile în regiuni din Rusia unde nu au loc alegeri.

 

Sursa: News.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn