O firma din Belgia si-a premiat angajatii cu cate 30.000 de euro fiecare. In plus este vorba despre 230 de persoane.

Publicat:14.11.2018, 06:42

Problema este ca înainte ca directiunea sa apuce sa clarifice ca a fost vorba despre o eroare de contabilitate, multi s-au apucat sa cheltuiasca banii, cu frenezie. 

Chiar si cei care nu s-au atins de ei, nu prea vor sa-i dea înapoi.

O otelarie din Charleroi, Belgia, a vrut sa le vireze angajatilor câte o prima de 100 de euro, pe lânga salariul de 1.600 de euro. Dintr-o greseala de pomina însa, toti cei 230 de muncitori s-au pomenit cu 30.000 de euro, fiecare.

Angajat: “Fireste ca mi-a trecut prin cap ca e o greseala. Dar când primesti o asemenea suma în cont, te gândesti sa-ti achiti datoriile, sa pleci în vacanta, sa-ti iei o masina. Nu te gândesti sa-i dai înapoi.”

Desi multi si-au dat seama ca trebuie sa fi fost o încurcatura la mijloc, asta nu i-a oprit sa toace banii. Între timp, sefii societatii au sesizat eroarea care i-a lasat mai saraci cu 7 milioane de euro si vor banii înapoi. Doar ca bancile belgiene nu pot retrage banii automat din conturi, asa ca muncitorii sunt rugati sa-i înapoieze.

Dar nu toti sunt dispusi sa faca asta si au anuntat ca îsi vor angaja avocati. Legea este clara însa.

Etienne Piret, avocat: “Pot invoca, desi e neverosimil, ca au fost de buna credinta si au crezut cu adevarat ca au primit aceasta prima. Dar asta nu schimba cu nimic obligatia lor de a rambursa banii. Au posibilitatea sa ceara un ragaz.”

Totusi, daca nu returneaza banii imediat, muncitorii vor plati dobânda legala de 2% pe an.