Google+

Greseala uriasa intr-un manual de clasa I. Elevilor li se spune ca 12 este mai mare decat 16

Continua seria manualelor cu probleme, din cele publicate de Editura Didactica si Pedagogica din Romania. Dupa greselile depistate in manualele romane de Geografie, Istorie si Biologie pentru clasa a VI-a, acum s-a descoperit ca si manualul de Matematica si explorarea mediului, pentru clasa I, contine o greseala grava.

 

Elevilor de clasa I li se spune că numărul 12 este mai mare decât numărul 16. Greşeala apare în pagina 25 a manualului de „Matematică şi explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică şi Pedagogică din Romania, sub autorii Tudora Piţilă şi Cleopatra Mihăilescu.

 

Informaţia este prezentată iniţial corect, numărul 12 fiind marcat cu semnul corespunzător de „mai mic decât”. Câteva rânduri mai jos, însă, apare eroarea. Informaţia este reluată sub forma: „Citim: 12 este mai mare decât 16”, scrie digi24.ro.

 

 

 

Greşeli sunt şi în manualul de Istorie pentru clasa a VI-a: Nume scris greşit, trimiteri către hărţi inexistente şi explicaţii care induc în eroare elevul.

 

Iar în manualul de Geografie, tot pentru clasa a VI-a, localitatea Turnu Măgurele este localizată greşit pe hartă, Marea Moartă este pusă pe hartă în loc de Marea Roşie, Insula Tasmania este numită „Vanuatu”, un stat nu există, regiunea industrială Ruhr este greşit scrisă Rhur.

 

FOTO: digi24.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn