Google+

Iarna violenta in centrul SUA, cu ninsori, ploi inghetate si inundatii. 18 oameni au murit in statul Missouri

Iarna ataca ferm, cu toate armele, in regiunile din centrul Statelor Unite. Ninsorile au provocat probleme grave in traficul rutier si aerian.

 

Iar in statul Missouri, ploile sunt cele care fac probleme serioase. Mai multe rauri au iesit din matca, iar apele au maturat totul in cale. 18 oameni au pierit in urma inundatiilor. In unele zone, viitura au ajuns pana la acoperisul cladirilor.

In Iowa, Kansas si New England, ninsorile viscolite au provocat zeci de accidente si au ingreunat deplasarile intr-o perioada in care soselele si aeroporturile sunt pline.

In Oklahoma, pe langa zapezi, localnicii au dat piept si cu ploaia inghetata. 200 de mii de locuinte au ramas fara curent electric.

Clayton Sandell, corespondent ABC News: "Ploaia inghetata de pe timpul noptii a depus un strat gros de gheata pe firele de electricitate. Daca adaugam vantul puternic, atunci nu e de mirare ca acesti stalpi nu au facut fata."

In New Mexico, zapada a format troiene si a acoperit cu totul masina unui cuplu. Cei doi soti au asteptat 20 de ore ca cineva sa ii elibereze.

O alta poveste impresionanta vine din statul Utah, unde un adolescent de 14 ani, care plecase la vanatoare de rate, s-a pierdut in padure.

"Am inceput sa trag focuri in aer, in jur de 30 de ori. Am inceput sa plang, sa intru in panica", a povestit aesta.

Baiatul a fost gasit la 28 de ore de la disparitie. Avea hipotermie, dar starea lui nu era grava, iar acum si-a revenit complet.

Sudul Statelor Unite si regiunile din centru-vest s-au confruntat in ultima saptamana cu fenomene extreme: 69 de tornade si ploi extrem de abundente. Specialistii dau vina pe fenomenul El Nino, care a adus inundatii masive si in America de sud.    


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn