Google+

Imagini apocaliptice vin din Australia, unde un urias incendiu de vegetatie risca sa distruga orasul Sidney, cel mai mare din tara - VIDEO

Imagini apocaliptice vin din Australia, unde un urias incendiu de vegetatie risca sa distruga orasul Sidney, cel mai mare din tara - VIDEO
Embed:

Imagini apocaliptice vin din Australia, unde un urias incendiu de vegetatie risca sa distruga orasul Sidney, cel mai mare din tara. Padurea din apropiere arde necontenit deja de doua zile si sute de oameni au fost evacuati din zona afectata. Pompierii, cu autospeciale si elicoptere, lupta non stop cu flacarile, dar nu reusesc sa le potoleasca.


Flacarile uriase ameninta doua cartiere din cel mai mare oras din Australia, Sydney. Focul a facut scrum deja peste 2 mii 5 sute de hectare de padure, spun autoritatile australiene.

 

Peste 500 de pompieri cu 70 de autospeciale si 15 aeronave, incearca sa il tina sub control. Neputinciosi in fata urgiei, sute de localnici au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele, care risca sa arda si ele.

 

“Ni s-a spus sa plecam imediat pentru ca focul scapa de sub control. Nu avem alte solutii.”

 

Localnicii care au refuzat sa-si paraseasca locuintele, le-au dat o mana de ajutor pompierilor istoviti, care deja de doua zile lucreaza fara nicio pauza. Cu masti pe fata si inarmati cu extinctoare, oamenii s-au straduit macar sa tina focul la distanta de casele lor.

 

Expertii au avertizat autoritatile cu privire la agravarea episoadelor de caldura extrema si a riscului incendiilor de padure ca urmare a cresterii emisiilor de dioxid de carbon. Localnicii au fost avertizati sa se puna la adapost de caldura emisa de incendii, fiindca aceasta i-ar putea omori chiar inaintea flacarilor propriu-zise.

 

Malcolm TURNBULL, PREMIER AUSTRALIA: “Este neobisnuit de cald, iar asta ne ingrijoreaza foarte tare, dar trebuie sa facem fata celor mai grele lucruri, venite de la mama natura.”

 

 Desi sambata, pompierii pareau sa fi domolit focul, flacarile au luat amploare ieri din nou, fiind intetite de vant. Sezonul incendiilor in Australia variaza in functie de zona si de conditiile meteo.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn