Cel putin 24 de morti, majoritatea copii, la Kuala Lumpur, intr-un incendiu la o scoala islamica.

Publicat:14.09.2017, 12:30Cel putin 24 de persoane - majoritatea minori - au murit joi dimineata, închisi în dormitorul unei scoli cu ferestrele si caile de acces blocate, într-un incendiu la o scoala religioasa situata la periferia capitalei malaysiene Kuala Lumpur, potrivit autoritatilor, relateaza The Associated Press.

Pompierii au intervenit dupa ce au fost chemati la ora locala 5.41 (0.41, ora României). Focul, care a izbucnit la ultimul etaj al cladirii cu trei niveluri, a fost controlat într-o ora, a anuntat seful Politiei din Kuala Lumpur Amar Singh.

Au fost gasite cel putin 24 de cadavre carbonizate - 22 de baieti cu vârste cuprinse între 13 si 17 ani - si doi profesori, a precizat el.

Alti 14 elevi si patru profesori au fost salvati, a adaugat Singh, iar sase dintre ei au fost spitalizati în stare critica. 

”Credem ca au murit sufocati. Corpurile au ars în întregime”, a declarat seful politiei.

Incendiul a izbucnit în apropierea usii dormitorului baietilor, blocând victimele înauntru, aceasta fiind singura intrare în sala, iar geamurile fiind prevazute cu grilaj, a declarat un reprezentant al pompierilor, Abu Obaidat Mohamad Saithalimat.

Cauza incendiului ar fi un scurtcircuit, a apreciat el.

Cadavrele au fost gasite unul peste altul, ceea ce indica o eventuala busculada, în timp ce adolescentii încercau sa scape de foc, a declarat sub protectia anonimatului un reprezentant al pompierilor.

Aceasta sursa a anuntat anterior ca s-au gasit 25 de cadavre, însa bilantul a fost revizuit dupa numararea tuturor persoanelor care erau prezent în imobil la momentul tragediei.

Politia a deschis o ancheta, a anuntat Singh.

Presa locala a publicat imagini în care apar cadrele înnegrite de fum ale unor paturi suprapuse, în dormitor.

O locuitoare, identificata drept Norhayati, a declarat pentru un post local de televiziune ca i-a vazut pe baieti plângând si tipând dupa ajutor si facând semne cu mâinile, prin fereastra, când a izbucnit incendiul.