Google+

Incendiul de la Grenfell Tower din Londra ar fi pornit de la un frigider defect

Incendiul care a distrus cladirea de apartamente Grenfell Tower si in urma caruia cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata ar fi izbucnit din cauza unui frigider defect, aflat intr-un apartament de la etajul 4, potrivit unui locatar care si-a alertat vecinii, scrie mediafax.ro

 

Proprietarul apartamentului, Behailu Kebede, un şofer de taxi din Etiopia, ar fi încercat să-şi atenţioneze vecinii în legătură cu focul care a izbucnit în bucătăria sa.

 

Vecinii au povestit cum Kebede, tată a unui copil, a pornit alarma după ce a descoperit incendiul în apartamentul său, de la numărul 16, din blocul de 24 de etaje, apoi a contactat poliţia şi pompierii.

 

Maryann Adam (41 ani) locuia vizavi de Kebede, la numărul 14. Ea a relatat cum vecinul a trezit-o şi a avertizat-o în legătură cu focul izbucnit în casa lui.

 

"A bătut la uşă şi mi-a spus că este un incendiu în locuinţa lui”, a declarat ea pentru MailOnline. "Era 12.50 am, adormisem şi m-a trezit. Focul era mic în bucătărie, l-am văzut pentru că uşa la bucătăria lui era deschisă".

 

Eshete Meried, prietenă a lui Behailu Kebede, a declarat că şoferul de taxi a reuşit să scape din incendiu, însă era în şoc. "Behailu a pornit alarma, asta este ce am auzit", a spus ea.

 

"El este bine acum, dar nu se află în situaţia de a vorbi despre absolut nimic. Am înţeles că se află în adăpostul temporar, alături de prieteni." Investigatorii nu confirmă deocamdată această ipoteză, spunând că ancheta este încă la început.

 

Bilanţul incendiului de la clădirea de apartamente Grenfell Tower din Londra a ajuns la cel puţin 30 morţi, iar mai multe persoane sunt în continuare dispărute, informează BBC News online.

 

Serviciul Naţional Medical a transmis că 24 de persoane rămân în continuare spitalizate, inclusiv 12 pacienţi în stare critică. Pe baza informaţiilor colectate, postul BBC estimează că până la 76 de persoane sunt dispărute după incendiu, însă printre ele probabil se numără şi unii dintre cei decedaţi.

 

Operaţiunile de căutare a victimelor ar putea dura "săptâmâni", a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra. Aproximativ 20 de pompieri şi patru autospeciale de stins incendii sunt în continuare mobilizate în zonă.

 

Sursa: mediafax.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn