Google+

Incident cu doua nave, in Stramtoarea Kerci. Sunt 10 morti si 7 dati disparuti - VIDEO

Doua nave au izbucnit in flacari, luni dupa-amiaza, in Stramtoarea Kerci, care separa Crieea de Rusia, potrivit unor oficiali rusi.

 

UPDATE 21.15: 10 persoane au murit, 14 au fost salvate, iar alte şapte sunt în continuare căutate de salvatori, după ce două nave au luat foc în Strâmtoarea Kerci, luni după-amiază, informează agenţia de presă Interfax.

 

Potrivit unor surse maritime, este posibil ca marinarii care transferau combustibilul dintr-o navă în alta să fi încălcat procedurile de siguranţă.

 

Din primele informaţii, la bordul celor două nave se aflau 31 de marinari.  

 

UPDATE 18.15: Una dintre nave ar fi fost afectată de o explozie, scrie RT.

 

La bordul navelor ar fi cetăţeni turci şi indieni. Ei ar fi sărit în apă, potrivit ministerului rus de transporturi, citat de Reuters, informează Daily Sabah.

 

Potrivit oficialilor ruşi, una dintre nave a fost afectată de o explozie, care s-a extins şi la cea de-a doua nnavă, potrivit Agenţiei de Transport Maritim. Din imaginile apărute pe internet, se poate observa cum fumul dens se ridică în aer.

 

Una dintre nave transporta combustibil, potrivit unei surse citate de Interfax.

 

„Am primul un mesaj despre un incendiu care a izbucnit la o navă care transfera combustibil celeilalte nave, când izbucnit o explozie şi apoi nava a fost curprinsă de flăcări”, a declarat sursa pentru agenţia Interfax.

 

Astfel, persoanele de pe cele două nave sunt evacuate. Pentru moment, nu se ştie dacă există victime. La bordul navelor ar fi fost peste 30 de persoane.

 

„Două nave cu steagul Tanzaniei au luat foc. 31 de membri ai echipajelor au fost evacuaţi: 17, respectiv 14 de pe fiecare navă. Toţi sunt în viaţă”, a precizat o sursă.

 

Niciunul dintre cei aflaţi pe cele două nave n-ar fi cetăţean rus. 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn