Google+

Incidentul de la metroul din Roma. Starea celor 30 de suporteri rusi raniti

Incident şocant la metroul din Roma. O scara rulanta s-a defectat, in timp ce era folosita de numerosi suporteri rusi ai echipei de fotbal TSKA Moscova.

 

A prins viteză foarte mare şi i-a aruncat unul peste celălalt la capătul scărilor. Câteva trepte au sărit şi s-au transformat în lame periculoase care aproape l-au lăsat pe un bărbat fără picior.

 

Ambasada Rusiei la Roma a anunţat că 30 de cetăţeni ruşi au fost răniţi, unii grav.

 

Scara rulantă de la staţia de metrou Piazza Repubblica a început să accelereze haotic în timp ce era plină de suporteri ruşi ai echipei de fotbal ȚSK Moscova.

 

În imaginile şocante înregistrate de un martor se vede cum oamenii sunt aruncaţi grămadă la capătul scării. Câţiva ţipă în timp ce se prăvălesc peste cei aflaţi jos, iar alţii vin peste ei. Un tânăr, ajutat de un martor încearcă să scape, urcându-se pe marginea scării.

 

Ambulanţele au sosit în şir ca să preia răniţii. Pompierii ajunşi primii la faţa locului au fost întâmpinaţi de o scenă înfiorătoare.

 

Giampietro Boscaino, şeful poliţiei din Roma: „Când am sosit la faţa locului, am găsit oameni, o grămadă de oamenii, aruncaţi unii peste alţii la capătul scării. Oameni unul peste celălalt cereau ajutor.”

 

Cei răniţi mai uşor au primit îngrijiri direct pe trotuar, lângă staţia de metrou, iar cei răniţi grav au fost duşi la spital. Potrivit presei italiene, unii suporteri au suferit fracturi la membrele inferioare. Un bărbat a fost aproape să-şi piardă picioarul, care i-a fost secţionat parţial în cădere.

 

 

Giampietro Boscaino, şeful poliţiei din Roma: „Oamenii au suferit răni felurite, provocate când au căzut peste metalul contorsionat al scării. Vorbim, prin urmare, de răni grave.”

 

Staţia de metrou aflată aproape de gara Termini a fost evacuată şi apoi închisă.

 

Potrivit martorilor citaţi de presa italiană, defecţiunea a apărut în momentul în care suporterii, sosiţi la Roma pentru a participa la un meci al echipei lor din Liga Campionilor, au început să danseze şi să sară chiar pe scara rulantă.

 

Sursa: Pro TV


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn