Presedintele rus a dat astazi mana cu omologul sau chinez. Cei doi oficiali s-au intalnit la Vladivostok, unde are loc Forumul Economic Estic. Dupa intalnirea bilaterala, Vladimir Putin a declarat ca relatiile dintre cele doua state, in diferite domenii, se bazeaza pe incredere. La summit a fost invitat si liderul nord-coreean, care insa nu a venit.

Publicat:11.09.2018, 07:35

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE:Ma bucur sa va vad pe toti in Rusia, la Vladivostok.”

 In cadrul Forumului Economic Estic s-a discutat despre interactiunea economica si culturala a Rusiei cu alte tari, in special cele din regiunea asiatica. Scopul summitului a fost atragerea investitiilor straine, consolidarea relatiilor internationale si culturale.

Astazi, Vladimir Putin a avut o intalnire bilaterala cu presedintele Chinei. Dupa discutii, liderii au afirmat ca relatiile dintre Moscova si Beijing se bazeaza pe increder

Xi JINPING, PRESEDINTELE CHINEI:La sfarsitul acestui an urmeaza sa mai avem o serie de intrevederi impreuna cu presedintele Putin, pentru consolidarea relatiilor noastre.”

 Forumul are loc in orasul Vladivostok si va dura pana pe 13 septembrie. La summit au fost invitati premierul Japoniei, presedintele Mongoliei si premierul Coreei de Sud. A fost chemat si liderul nord-coreean, care nu si-a confirmat participarea, din motive inca neclare.