Interventia fortelor de securitate afgane la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a incheiat, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Ministerului afgan de Interne, Najib Danish.

Publicat:21.01.2018, 06:50

El a precizat ca au fost ucise sase civili, între care cinci afgani si un strain. Potrivit BBC, cei trei atacatori au fost ucisi.

Danish a precizat ca peste 150 de persoane au fost salvate, 41 fiind de origine straina.

El a mentionat ca sase persoane au fost ranite. Danish a adaugat ca o operatiune de curatare are loc la etajul al saselea, pentru gasirea munitiei ramase.

Atacatorii, în numar de trei, au intrat în hotel sâmbata seara, împuscând oaspetii si personalul.

Atacul a început în jurul orei locale 21:00, existând informatii conform carora agresorii au tras asupra personalului de securitate al hotelului si au facut uz de grenade pentru a putea patrunde în cladirea de sase etaje.

Ei au tras asupra oaspetilor hotelului si a personalului, înainte ca fortele speciale sa fie solicitate.

Exista informatii conform carora hotelul gazduia o conferinta de IT, la care la acel moment participau oficiali din provincii.

Atacul a avut loc la câteva zile dupa ce ambasada SUA din Kabul a emis o avertizare cu privire la hotelurile din oras.

Ambasada a avertizat joi cu privire la faptul ca grupari extremiste ar putea planui un atac asupra hotelurilor din Kabul, indicând însa ca posibila tinta un hotel situat în apropierea aeroportului.

Conform ambasadei, aceste grupari ar putea avea ca tinta adunari publice sau demonstratii, cladiri guvernamentale, mijloace de transport, piete si alte locuri cunoscute ca locuri în care se aduna strainii.

Sursa: News.ro