Inundatiile au creat probleme grave in nordul Italiei. Mii de oameni au fost evacuati din mai multe orase de langa Parma, dupa ce apele au ajuns la casele lor. Pompierii au fost mobilizati pentru a-i ajuta pe sinistrati.

Publicat:13.12.2017, 10:26

Imaginile din elicopter, filmate de pompieri, arata distrugerile provocate de inundatii in nordul Italiei. Doua rauri au iesit din matca, iar apele au maturat tot din cale. 

La Lentigione, apele umflate ale raului Enza au inundat strazile si cartierele rezidentiale. In jur de o mie de oameni au fost evacuati, iar cativa localnici au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Si la Colorno, oras inundat de raul Parma, pompierii au salvat cu barca mai multe persoane, dar si cateva animale.

Pe de alta parte, la Milano, Venetia si Torino a nins. Din cauza vremii rele, traficul rutier a fost perturbat. De asemenea, trenurile au circulat cu intarziere. La inceputul acestei saptamani, un val de frig a afectat mai multe tari europene. A nins abundent in Marea Britanie, Germania si Franta, unde s-au produs mai multe accidente rutiere.