Google+

Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singura greseala poate insemna moartea pentru hoti - VIDEO

Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singura greseala poate insemna moartea pentru hoti - VIDEO
Embed:

Jafurile cu hoti cascadori nu sunt doar in filme, ci si pe drumurile din Romania. Politistii au retinut, in noaptea de luni spre marti, o grupare care jefuia camioane din mers.Urcaţi pe capotele unor maşini care se apropiau cât mai mult de TIR-uri, indivizii reuşeau, chiar şi la 100 de kilometri la oră, să spargă lacătele camioanelor şi să fure tot ce le pică în mână. Deocamdată, au fost reţinuţi şapte bărbaţi, suspectaţi de mai multe jafuri în ţară şi străinătate.

 

O cameră montată pe spatele unui TIR i-a filmat pe hoţi chiar în timp ce dădeau lovitura. Era beznă atunci când maşina lor a ajuns în spatele camionului, atât de aproape încât se poate vedea şi reflexia stopurilor. Un bărbat a ieşit printr-o trapă şi a coborât pe capotă, unde a rămas câteva secunde, timp în care şi-a luat cel mai probabil uneltele. Apoi s-a ridicat în picioare.

 

Deşi data şi ora înregistrării nu erau setate corect, un lucru este totuşi redat cu acurateţe: viteza, de 95 de kilometri la oră. Totul durează 19 secunde, până în momentul în care şoferul camionului, văzând probabil ce se întâmplă, calcă frâna. Hoţul aflat la volan se sperie, apasă şi el frâna şi rămâne în urmă.

 

Atilla Nemeş, cascador: „Camionul pune frână, şoferul se sperie şi pune şi el frână. Individul se dezechilibrează. La o asemenea viteză, dacă cădea, nu avea nicio şansă să supravieţuiască.”

 

Tentativa eşuată de furt a avut loc mai demult, dar luni spre marţi noapte hoţii au lovit din nou. Ar fi luat, tot din mers, laptopuri şi electrocasnice în valoare de 50.000 de euro.

 

Camionul vizat de hoţi a plecat din Bucureşti spre Chişinău. În jurul orei 22.00, între oraşele Râmnicu Sărat şi Focşani a fost prădat. Urmăriţi însă şi ei de poliţişti, hoţii au fost prinşi imediat ce au dat lovitura, pe şoseaua de centură a Buzăului.

 

Ciprian Comănescu, IPJ Ilfov: „Suspecţii sunt din Ialomiţa şi Ilfov. Îi urmăream din luna august.”

 

Cei 7 suspecţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, reţinuţi în acest caz, sunt bănuiţi şi de alte furturi comise atât în România, cât şi în străinătate.

 

De asemenea, nu este exclus să aibă legături cu o altă grupare care acţiona în mod similar în România, dar care a fost capturată în urmă cu 12 ani. La acea vreme, poliţiştii i-au urmărit inclusiv din aer pe suspecţi, ca să îi prindă în timp ce acţionau.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn