Jafurile cu hoti cascadori nu sunt doar in filme, ci si pe drumurile din Romania. Politistii au retinut, in noaptea de luni spre marti, o grupare care jefuia camioane din mers.

Publicat:12.12.2018, 07:03Urcati pe capotele unor masini care se apropiau cât mai mult de TIR-uri, indivizii reuseau, chiar si la 100 de kilometri la ora, sa sparga lacatele camioanelor si sa fure tot ce le pica în mâna. Deocamdata, au fost retinuti sapte barbati, suspectati de mai multe jafuri în tara si strainatate.

O camera montata pe spatele unui TIR i-a filmat pe hoti chiar în timp ce dadeau lovitura. Era bezna atunci când masina lor a ajuns în spatele camionului, atât de aproape încât se poate vedea si reflexia stopurilor. Un barbat a iesit printr-o trapa si a coborât pe capota, unde a ramas câteva secunde, timp în care si-a luat cel mai probabil uneltele. Apoi s-a ridicat în picioare.

Desi data si ora înregistrarii nu erau setate corect, un lucru este totusi redat cu acuratete: viteza, de 95 de kilometri la ora. Totul dureaza 19 secunde, pâna în momentul în care soferul camionului, vazând probabil ce se întâmpla, calca frâna. Hotul aflat la volan se sperie, apasa si el frâna si ramâne în urma.

Atilla Nemes, cascador: „Camionul pune frâna, soferul se sperie si pune si el frâna. Individul se dezechilibreaza. La o asemenea viteza, daca cadea, nu avea nicio sansa sa supravietuiasca.”

Tentativa esuata de furt a avut loc mai demult, dar luni spre marti noapte hotii au lovit din nou. Ar fi luat, tot din mers, laptopuri si electrocasnice în valoare de 50.000 de euro.

Camionul vizat de hoti a plecat din Bucuresti spre Chisinau. În jurul orei 22.00, între orasele Râmnicu Sarat si Focsani a fost pradat. Urmariti însa si ei de politisti, hotii au fost prinsi imediat ce au dat lovitura, pe soseaua de centura a Buzaului.

Ciprian Comanescu, IPJ Ilfov: „Suspectii sunt din Ialomita si Ilfov. Îi urmaream din luna august.”

Cei 7 suspecti, cu vârste cuprinse între 27 si 44 de ani, retinuti în acest caz, sunt banuiti si de alte furturi comise atât în România, cât si în strainatate.

De asemenea, nu este exclus sa aiba legaturi cu o alta grupare care actiona în mod similar în România, dar care a fost capturata în urma cu 12 ani. La acea vreme, politistii i-au urmarit inclusiv din aer pe suspecti, ca sa îi prinda în timp ce actionau.