Google+

La Adunarea Generala a ONU, Porosenko a declarat ca Rusia este tara care se afla in conflict cu aproape toti vecinii sai. Filip s-a intalnit cu mai multi sefi de stat - VIDEO

La Adunarea Generala a ONU, Porosenko a declarat ca Rusia este tara care se afla in conflict cu aproape toti vecinii sai. Filip s-a intalnit cu mai multi sefi de stat - VIDEO
Embed:

Acuzatii dure la adresa Moscovei au rasunat la Adunarea Generala a ONU. Petro Porosenko a declarat ca Rusia este, probabil, singura tara din lume care se afla in conflict cu aproape toti vecinii sai. In acest context, liderul de la Kiev spune ca Rusia este cea mai mare amenintare la adresa securitatii internationale. Tot in cadrul Adunarii Generale, premierul Pavel Filip, s-a intalnit cu mai multi sefi de stat, printre care Klaus Iohannis si Recep Erdogan.

 

Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI: ”Furtul de pamant al altor natiuni, rapirea oamenilor, desfasurarea unui razboi ascuns, doborarea unui avion civil – este oare acesta un comportament pe care il asteptam de la un membru al Consiliului de Securitate? Rusia nu contribuie la securitatea internationala, ci este cea mai mare amenintare a ei.”

 

 Discursul lui Porosenko a fost plin de acuzatii la adresa Rusiei. Presedintele ucrainean a spus ca Moscova sustine separatistii din estul Ucrainei si trimite soldati rusi in ajutorul lor. Drept dovada, Porosenko a prezentat livrete militare ale unor soldati rusi capturati in est. Pentru a se apara de agresiunea rusa, Ucraina are nevoie de forte de mentinere a pacii, considera liderul de la Kiev.

 

Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI:Suntem convinsi ca operatiunea ONU de mentinere a pacii este singura solutie de a proteja poporul Ucrainei si de a ne apropia de o solutie politica. De aceea, mandatul de mentinere a pacii trebuie sa vizeze intreaga zona ocupata, inclusiv frontiera de stat ucraineano-ruso.” 

 

 La Adunarea Generala a ONU de la New York este prezent si premierul Pavel Filip, care ieri a avut mai multe intrevederi cu cativa oficiali straini. A stat de vorba cu presedintele Turciei, Recep Erdogan, liderul de la Bucuresti, Klaus Iohannis, dar si cu Presedintele Consiliului European, Donald Tusk.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn