Google+

Liderii lumii au izbucnit in ras la ONU, dupa ce Trump a inceput sa se laude

Donald Trump s-a laudat in discursul sustinut in plenul Adunarii Generale a ONU. Pe un ton triumfalist, a facut un soi de bilant al administratiei sale, la un an de la prima lui participare la ONU.

 

Preşedintele american a criticat aliaţii Statelor Unite, l-a lăudat pe dictatorul nord-coreean şi a stârnit când râsete, când murmure dezaprobatoare.

 

După ce a întârziat şi a forţat conducerea Adunării Generale să schimbe, în ultimul moment, ordinea de zi, Donald Trump şi-a început discursul cu o odă adusă sie însuşi, stârnind amuzament în sală.

 

Donald Trump: ”În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai multe decât orice altă administraţie din istoria ţării.”

 

Acesta a fost momentul în care liderii lumii au izbucnit în râs.

Donald Trump: ”Nu mă aşteptam la această reacţie, dar este în regulă.

 

Apoi, într-o schimbare radicală de discurs, la un an după ce l-a numit pe Kim Jong-un “piticanie-rachetă”, Trump l-a lăudat pe liderul nord-coreean cu care speră să se întâlnească din nou.

 

Donald Trump: “Aş vrea să-i mulţumesc preşedintelui Kim pentru curajul lui şi pentru acţiunile lui, deşi au rămas multe de făcut. Sancţiunile vor rămâne în vigoare până la denuclearizarea completă (n.r. a Coreei de Nord).”

 

Preşedintele american a abandonat tonul conciliant când a vorbit despre Iran.

 

Donald Trump: “Nu-i putem permite principalului sponsor mondial al terorismului să deţină cele mai puternice arme de pe planetă. Le cerem tuturor naţiunilor să izoleze regimul iranian cât timp agresiunea continuă.”

 

Trump a luat apoi în vizor marii producători mondiali de ţiţei.

 

Donald Trump: “Statele OPEC jecmănesc restul lumii, ca de obicei. Noi apărăm aceste ţări pe degeaba, iar ele profită de noi vânzându-ne petrol la preţuri ridicate. Nu este bine.”

 

Preşedintele a reiterat o idee care a tensionat relaţiile cu cancelarul Angela Merkel, în timpul summitului NATO: “Germania trebuie să schimbe direcţia, altfel va deveni total dependentă de energia rusească”, a declarat Trump, spre amuzamentul delegaţiei germane din sală.

 

Sursa: Pro TV


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn