Google+

Liderul Hezbollah: Arabia Saudita declara razboi Libanului

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a acuzat Arabia Saudita ca declara razboi Libanului si ca il retine pe premierul libanez demisionar Saad al-Hariri impotriva vointei acestuia.

 

Declaraţia a fost făcută la câteva zile după ce al-Hariri şi-a anunţat demisia în capitala saudită, transmite BBC, potrivit News.ro.

 

Pe scurt, este clar că Arabia Saudită şi oficialii saudiţi au declarat război Libanului şi Mişcării Hezbollah din Liban, dar trebuie să spun că este un război în Liban”, a spus el.

 

Nasrallah a acuzat Arabia Saudită că ar fi dispusă să plătească “miliarde” Israelului pentru a lansa un atac militar asupra Libanului, ceea ce în opinia sa este “cel mai periculos lucru”.

 

Liderul Hezbollah a reluat afirmaţia conform căreia Hariri a fost forţat să demisioneze de către saudiţi, precizând că acum nu există nicio urmă de îndoială asupra acestui lucru.

 

Mişcarea şiită Hezbollah este un aliat al Iranului şi se acuză reciproc cu Arabia Saudită pentru tensiunile din Liban şi din regiune.

 

Hariri a transmis într-o intervenţie televizată de la Riad că demisionează pentru că viaţa îi este ameninţată şi a lansat atacuri la adresa Hezbollah şi a Iranului.

 

Preşedintele libanez Michel Aoun şi alţi politicieni de rang înalt i-au solicitat să se întoarcă în ţară, ca urmare a suspiciunilor că ar fi reţinut de saudiţi în arest la domiciliu pentru a le face jocurile.

 

De altfel, Aoun nu a acceptat demisia lui Hariri.

 

Sursa: News.ro


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn