Atmosfera de Craciun a ajuns inclusiv in localitatile mici ale tarii. Primarii comunelor se intrec in ornamente luminoase pentru care au folosit sume mari din buget.

Publicat:06.12.2018, 06:30

În unele locuri chiar au exagerat cu instalatiile si au ignorat problemele reale ale comunitatii. Culmea este ca nici cei care au folosit ghirlandele de anul trecut, nu sunt priviti cu ochi tocmai buni.

Reni, mosi, brazi si oameni de zapada luminosi - toti si-au dat întâlnire în parculetul din fata primariei Ghimbav - un orasel cu nici 5000 de locuitori. În mijlocul lor troneaza un tunel luminos cu mii de beculete. Aglomeratia de culori a costat aproape 100.000 de euro - cam cât a cheltuit pentru ornamente anul acesta si Brasovul - un oras de 10 ori mai mare. Copiii se bucura, însa adultii spun ca localitatea are si alte probleme de rezolvat.

Primarul din Ghimbav n-a vrut sa comenteze situatia si nu e de mirare. Este deja judecat pentru abuz în serviciu dupa ce a cumparat puieti de mesteacan cu 1.800 de lei bucata, dar si banci sau lampadare stradale la preturi colosale.

Si comuna Topraisar, aflata la aproximativ 30 de km de Constanţa, a vrut sa intre în rândul lumii. Aici ne fura ochii o cupola de lumini - replica a celei de la târgul de Craciun din Sibiu. Primaria a cheltuit în acest caz 30.000 de lei pentru a împodobi parcul si drumul principal.

Gheorghe Stelian, primar Topraisar: “O parte din ele care au ramas din anul trecut le repara electricianul. Unele nu se mai pot repara, din 2 facem unul si tot asa. Si an de an or sa arate din ce în ce mai frumos.”

Localnicii nu mai fac asadar drumul pâna în Constanţa sau Mangalia ca sa vada luminitele de sarbatori.

În schimb primarul din comuna Vadu Paşii, judetul Buzau, nu a dat niciun leu pe ornamentele de anul acesta.

Gheorghe Firon, primar Vadu Paşii: “Am considerat ca sunt prioritare proiectele demarate la nivel de comuna si am instalat ceea ce am avut din anii anteriori.”

Unii sunt nemultumiti.

Localnic: “Foarte întunecat si nu are niciun aspect de sarbatoare. Ar trebui sa ne puna câteva ornamente de Craciun ca asa este frumos, sa ne simtim si noi în pragul sarbatorilor de iarna.”

Edilul le promite însa ca, daca bugetul va permite, în 2019 va cumpara instalatii moderne pentru comuna.