Mai multe atacuri cibernetice au blocat activitatea unor agentii de stiri din Rusia, dar si aeroportul din Odesa si metroul din Kiev. Virusul numit Bad Rabbit a blocat calculatoarele, iar hackerii au cerut o recompensa pentru a restabili serviciile.

Publicat:25.10.2017, 10:57


Reprezentantii aeroportului din Odesa au anuntat ieri ca au fost tinta unui atac cibernetic. Calculatoarele nu au functionat, iar unele curse au avut intarzieri. In acelasi timp, probleme se inregistrau si la metroul din Kiev.

Autoritatile au anuntat ca sistemul de plati a fost afectat in urma atacului cibernetic. Cu doar cateva zile inainte de aceste incidente, Serviciul de Securitate al Ucrainei a avertizat despre un nou val de atacuri cibernetice asupra institutiilor de stat si companiilor private.

In Rusia, atacate au fost site-urile unor companii media. Printre ele si agentia Interfax, care a avut nevoie de mai multe ore pentru a restabili accesul la servicii.

Citand specialisti din securitate cibernetica, presa rusa scrie ca virusul care a atacat calculatoarele se numeste Bad Rabbit. Pentru a le debloca, hackerii cer o recompensa. Atacurile de ieri sunt asemenatoare cu cele din lunile mai si iunie, cand afectate au fost companii si institutii din aproape 200 de tari.