Imaginile cu un elicopter al jandarmeriei montane din Chamonix, Franta, au devenit virale pe retelele de socializare, dupa ce pilotul a efectuat o manevra neasteptata in timpul unei operatiuni de salvare.

Publicat:09.01.2019, 07:02

În urma cu o saptamâna, jandarmii montani au intervenit pentru salvarea unui turist care se ranise la genunchi pe munte.

Din imaginile postate pe reţelele de socializare se poate observa cum elicopterul se apropie tot mai mult de coasta înzapezita, iar apoi pilotul propteşte partea din faţa a aeronavei în zapada, iar salvatorii coboara.

Potrivit France Bleu, pilotul are 46 de ani şi are o experienţa de zbor de peste 5.000 de ore, efectuând operaţiuni în Chamonix de şase ani.„Toţi piloţii învaţa aceasta manevra daca vor sa obţina certificatul pentru operaţiuni montane”, a explict pilotul aeronavei, locotenentul Jean-François Martin.

Imaginile nu au trecut neobservate de internauţi, care au calificat drept „arta” manevra facuta de pilot”, cât şi ca pe un „mister”.

Operaţiunea a avut loc în 2 ianuarie, când Nicolas Derely, cel care a filmat imaginile, şi un grup de prieteni a mers la schi în masivul Giffre. Una dintre persoane s-a ranit la un genunchi şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani pentru a fi salvat.