Michelle Obama, fosta prima doamna a Statelor Unite, a dezvaluit de ce in 2009 a luat-o in brate pe Regina Elisabeta a Marii Britanii, in timpul unei receptii din 2009. La acel moment, gestul acesteia a fost interpretat drept eroare de protocol.

Publicat:14.11.2018, 07:03

Informaţia apare în noua carte a lui Michelle Obama, în care fosta prima doamna a SUA a dezvaluit ca momentul împartaşit cu regina reprezinta suferinţa a „doua doamne oprimate de pantofi”, informeaza BBC News.

„Am facut ceea ce fac din instinct atunci când stabilesc o legatura cu o persoana noua. I-am trecut mâna dupa umeri, cu afecţiune. Nu ştiam în acel moment ca voi fi criticata pentru o gafa”, a povestit Michelle Obama în cartea sa.

Momentul a avut loc în 1 aprilie 2009, când Barack Obama a vizitat pentru prima data Marea Britanie. Cuplul prezidenţial a fost prezentat Reginei Elisabeta şi Prinţului Phillip.

„Regina s-a uitat în jos, spre pantofii Jimmy Choos pe care-i purtam. Şi-a mişcat capul şi mi-a zis: „Pantofii aştia sunt inconfortabili, nu?” A facut un gest de frustrare, aratând spre pantofii ei negri. I-am marturisit Reginei ca ma dor picioarele şi mi-a zis ca şi pe ea. Ne-am uitat una la cealalta cu o expresie identica. Apoi, a izbucnit într-un râs încântator”, a mai spus Michelle Obama.

Sursa: BBC NEWS