Un proiect privind gratierea a scos mii de oameni in strada in mai multe orase din Romania. Manifestantii, care s-au organizat pe retelele de socializare au afisat mai multe cartonase rosii pe care le-au aratat Guvernului si parlamentarilor. Protestatarii au strigat "Hotii la puscarie" si "demisia". Proiectul Guvernului prevede gratierea pedepselor cu inchisoare de pana la 5 ani.

Publicat:19.01.2017, 14:55


Oamenii, care s-au organizat pe retelele de socializare au venit la miting cu pancarte si cartonase rosii pe care le-au indreptat spre Guvern si Parlament. 

“Mi se pare un abuz...”

Initial la Bucuresti, la protest s-au adunat 150 de oameni, apoi numarul lor a crescut pana la trei mii. Si cativa copii au iesit in strada. Si la Cluj au iesit in strada cateva sute de oameni. “Hotii sa ramana in puscarie”, a fost mesajul protestatarilor.

Proteste au fost si la Iasi, Brasov si Timisoara, manifestantii spunand ca vor iesi la protest si in zilele urmatoare. Ei au cerut Guvernului sa nu emita ordonante de urgenta vizand gratierea si modificarea Codului penal.