Google+

Miile de migranti care se indreapta spre SUA, descrisi de Trump ca fiind ”infractori inraiti” - FOTO

Caravana migrantilor care au plecat in masa din tarile Americii Centrale sperand sa ajunga in Statele Unite a fost blocata la granita de sud a Mexicului.

 

Mii de oameni se află pe podul de peste râul care separă Guatemala de Mexic. Drumul până la destinaţie este lung şi periculos, mai ales că preşedintele Trump este gata să mobilizeze armata ca să oprească valul de migranţi.

 

 

Primii migranţi care au ajuns pe pod au încercat să formeze o coadă ordonată. Dar a durat câteva minute pentru că din urmă veneau tot mai mulţi, cu miile. Poliţiştii mexicani au folosit bastoanele şi gazele lacrimogene ca să-i liniştească.

 

 

După o jumătate de oră de tensiune, mulţimea s-a liniştit. Însă majoritatea celor 4.000 de oameni au rămas blocaţi pe pod, fără acces la apă, mâncare sau toalete şi în bătaia soarelui puternic.

 

 

Migrant: “Nu suntem infractori. Venim aici pentru că vrem să muncim. Vrem locuri de muncă, o viaţă mai bună.”

 

Exasperaţi, sute de oameni au sărit de pe pod, în apele răului care separă Guatemala de Mexic. Unii au traversat apele înot, altii cu bărci improvizate, iar poliţia mexicană nu a încercat să îi oprească.

 

 

Corespondent CNN: “Iată la ce îi împinge disperarea pe aceşti oameni. Nu au reuşit să traverseze podul, aşa că vin pe râu, cu aceste bărci încărcate, unii au copii mici...”

 

Migranţii speră să îşi continue drumul către Statele Unite.

 

 

Donald Trump: “Sunt nişte oameni răi cei care vor să vină. Nu sunt nişte copilaşi, nişte îngeraşi care vor să vină în ţara noastră. Sunt nişte infractori înrăiţi.”

 

Preşedinţii ţărilor de unde provin migrantii, Guatemala şi Honduras, caută soluţii pentru a-i duce în ţările de origine.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn