Ministrul britanic de Externe a fost tinta unei glume in spatele careia guvernul britanic crede ca ar sta Kremlinul. Boris Johnson a discutat la telefon 18 minute cu un rus care s-a dat drept premierul Armeniei. Johnson spune ca si-a dat seama in timp util ca ceva este in neregula.

Publicat:25.05.2018, 11:54

Boris JOHNSON, PREMIERUL BRITANIC:  “-Vorbiti cu premierul Pashinyan!Domnule premier, imi permiteti sa va felicit cu succesul pe care il aveti.-Dupa cum stiti eu ma intalnesc saptamana viitoare cu Putin la Soci.-Da stiu!-Trebuie sa fiu pregatit. Eu sper ca nu ma va otravi cu Noviciok.Este foarte important domnule premier sa nu fie declansat un nou razboi rece.”

 Initiatorul apelului a insistat cu intrebari legate de Vladimir Putin, fapt ce l-a pus pe ganduri pe ministrul britanic si a incheiat apelul. Totusi acesta a stat de vorba cu presupusul premier al Armeniei timp de 18 minute. Boris Johnson sustine ca nu a divulgat informatii secrete si ca a vorbit despre probleme de politica externa. Guvernul britanic este de parere ca Rusia i-a intins o capcana lui  Johnson.

Autori apelului ar fi Alexei Stoliarov si Vladimir Kuznetsov, cunoscuti mai bine ca Lexus si Vovan, iar victime ale farselor lor mai sunt presedintele Belarusului Alexandr Lukasenko, presedintele turc sau starul britanic Elton John.