Google+

Momentul in care un politist impusca mortal un baiat de 14 ani, inarmat cu un pistol fals - VIDEO

Un baiat de 14 ani din Arizona care detinea un pistol de jucarie a fost impuscat mortal de un ofiter al politiei, conform CNN.“Ofiţerul care l-a ucis pe Antonio Arce lucrează de 17 ani, a făcut parte din 2007 până în 2013 din Garda Naţională, iar în 2011 a luptat în Irak”, a declarat Sylvia Moir, şeful poliţiei din Tempe.

 

Camerele de supraveghere din zona au surprins momentul în care băiatul a fost împuşcat.

 

Totul a avut loc pe o stradă lăturalnică. Băiatul încerca să fure dintr-o maşină, când ofiţerul l-a observat şi i-a spus să se oprească, însă copilul a fugit, sperând că poate scăpa.

 

“Are un pistol în mână”, se aude spunând poliţistul Jean pe înregistrare.

 

“Ofiţerul a fost anunţat de furtul de pe stradă de un bărbat, iar pentru a-l opri pe băiat, ofiţerul a tras două focuri de armă. Iar unul dintre gloanţe l-a lovit pe copil în spate”, a declarat Sylvia Moir, şeful poliţiei din Tempe.

 

Familia băiatul este în stare de şoc. ”Încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat. Imaginile înregistrate sunt doar o parte de ceea ce s-a întâmplat acolo”, a spus avocatul familiei, Dany Ortega. De asemenea, el a mai spus că minorul nu reprezenta o ameninţare şi nu trebuia să se tragă.

 

Alături de familia îndoliată este şi primarul oraşului, Mark Mitchell. “Este o mare tragedie atunci când viaţa unui tânăr este luată indiferent de motiv”, a declarat acesta.

 

De asemenea, Mitchell nu îl învinovăţeşte nici pe ofiţer şi a cerut ca cei care se ocupă de această anchetă să fie foarte atenţi şi obiectivi.

 

Până se clarifică dacă poliţistul este vinovat sau nu, acesta a fost suspendat din fucţie.

Sursa: CNN


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn