Google+

Motiunea de cenzura a picat. Surse: doar 159 de voturi ”pentru” - VIDEO

Motiunea de cenzura a picat. Surse: doar 159 de voturi ”pentru” - VIDEO
Embed:

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului roman, dezbatuta astazi in Parlamentul de la Bucuresti, a fost respinsa. Doar 159 de deputati au votat pentru, mult sub minumul de 233. Parlamentarii de la PSD si ALDE, care formeaza coalitia de guvernare nu au votat.

 

“-Aveti vreo emotie pentru motiunea de astazi?-Nu.”

 
Dezbaterea motiunii de cenzura, depusa de Partidul National Liberal, a inceput in absenta deputatilor din partidele PSD si ALDE, aflate la guvernare. Opozitia a acuzat coalitia de la putere ca prin masurile luate distruge economia, ataca justitia si risca sa scoata Romania din Uniunea Europeana.

 

Ramona DINU, SENATOR PNL: Guvernarea PSD-ALDE a aruncat la cosul de gunoi promisiunile facute in campanie si odata cu ele speranta romanilor intr-un trai mai bun.”

 

 Premierul insa a spus ca acuzatiile sunt nefondate.

 

Mihai TUDOSE, PREMIER ROMANIA:Despre ca haos vorbiti, stimati colegi? Daca va pare o iluzie ca dupa nou luni avem o crestere economica de 7 la suta, atunci dumneavoastra traiti intr-o lume iluzoriu.”

 

 In timp ce motiunea era dezbatuta in Parlament, afara sute de oameni protestau impotriva Guvernului. Asta insa nu i-a convins pe deputati sa voteze pentru adoptarea motiunii. Rezultatul votului a aratat ca doar 159 de parlamentari au fost pentru, mult sub minimul de 233. Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose a fost depusa la cinci luni de la investirea acestuia. Din 1990 incoace, doar trei motiuni de cenzura au avut succes in Romania. Ultima a fost cea din luna iunie a acestui an, cand coalitia si-a demis propriul Guvern, care era condus de Sorin Grindeanu.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn