Google+

Muncitori romani, sclavi in Italia. Oameni platiti cu 4 euro pe ora, umiliti si tinuti in conditii mizere - GALERIE FOTO

Un nou caz de sclavie zguduie Italia. In spatiul public au aparut informatii privind un grup de romani exploatati in zona Toscana-Veneto. Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat ca ambasadorul Romaniei in Italia, George Bologan, se va deplasa de urgenta in zona pentru a verifica informatiile.

 

Doi cetăţeni români stabiliţi în Italia au fost arestaţi împreună cu un cetăţean italian, fiind acuzaţi de asociere criminală, intermediere ilegală a forţei de muncă şi angajare ilegală agravată de violenţă, ameninţare şi maltratare.

 

Aceştia sunt acuzaţi că aduceau muncitori din România şi Albania pe care îi exploatau pe câmpurile şi în livezile din nordul Italiei, obligându-i să lucreze până la 11 ore pe zi, de multe ori fără contract de muncă, fără nicio asigurare în caz de accidente, pentru o plată de 4-5 euro pe oră, scrie presa italiană citată de Rotalianul.com.

 

În plus, erau umiliţi, bătuţi şi trăiau în condiţii inumane.

 

Gaetano Pasetto, 48 ani din San Bonifacio (Verona), Mihai Atănăsoaei, 45 anni, român rezident la Dicomano (Florenţa) şi Neculai Dudău, 63 ani, român stabilit la Solesino (Padova) sunt cei trei arestaţi, care, prin intermediul unor cooperative de plasare a forţei de muncă, se ocupau cu recrutarea muncitorilor şi exploatarea lor în sectorul agricol şi pe şantiere, în construcţii.

 

Autorităţile române s-au mobilizat şi încearcă să vadă despre ce este vorba şi să ia măsurile necesare.

 

Din păcate, un nou caz cutremură atât românii de pretutindeni, cât şi guvernele celor două ţări. Din informaţiile pe care le deţinem până în momentul de faţă, ar fi vorba despre un număr de cetăţeni români care munceau în domeniul agriculturii în zonele Toscana-Veneto. Am luat legătura cu domnul ambasador, reprezentantul misiunii diplomatice în Republica Italiană, domnul Bologan, iar în următoarele minute domnia sa se va deplasa în zona respectivă şi va avea o întâlnire cu autorităţile locale. (…) Nu este primul caz (de sclavie – n.r), aşa este! Guvernul Republicii Italiene acţionează, dar şi forul legislativ pentru a stopa acest fenomen. A fost dată Legea caporalatului, prin intermediul căreia sunt pedepsite toate aceste fapte de trafic, de sclavie modernă„, a spus Natalia Intotero, potrivit Agerpres.

 

 

 

 


Sursa: libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn