Nave de razboi ruse incarcate cu tancuri si echipamente militare au fost reperate in timp ce se indreptau spre baza navala rusa din Tartus (Siria).

Publicat:16.04.2018, 18:08

Aceasta acţiune vine dupa ce SUA, Marea Britanie si Franta au lansat în zorii zilei de sâmbata atacuri aeriene împotriva unor facilitati din Siria având legatura cu programul sirian de arme chimice, relateaza mai multe surse media britanice, printre care Daily Mail, The Sun, The Mirror si portalul de stiri Metro.

Observatorul naval turc Yoruk Isik a postat duminica fotografii cu nave de razboi ruse, sugerând ca Rusia si-a intensificat eforturile militare în Siria.

O nava de desant din clasa Alligator Proiectul Rusesc 117 a fost observata duminica, în largul coastelor Turciei, îndreptându-se spre baza Tartus, situata pe coasta de nord a Siriei.

Conform imaginilor, ar fi vorba de nava de transport rusa ‘Orsk’, care face parte din brigada 197 de nave desant din cadrul Flotei Rusiei de la Marea Neagra. Aceasta a fost reperata parasind strâmtoarea Bosfor, fiind încarcata cu ceea ce pareau a fi tancuri, transportoare blindate, camioane, ambulante si echipamente militare, inclusiv un radar IED. Acesta ar fi al patrulea transport efectuat de nava Orsk de la începutul anului în Siria.

Orsk a trecut prin strâmtorile Bosfor si Dardanele, controlate de Turcia, si a intrat în Marea Mediterana, a informat presa turca, între care agentia de presa Dogan si ziarul local Star, citate de portalul newsru.com.

O a doua nava - feribotul galben din clasa RoRo ‘Aleksandr Tkacenko’ - apare si ea în imagini, cu un transport de camioane si materiale pentru constructia de pontoane.

Imaginile sugereaza ca Rusia îsi intensifica eforturile militare în regiunea siriana, noteaza The Mirror.

Conform observatorului naval sirian, la bordul uneia din nave a fost reperat un sistem de bruiaj al comunicatiilor Pelena-6, pe sasiul unuia dintre vehiculele blindate.

Sursa: Agerpres