Google+

Noi detalii despre cosmarul prin care au trecut zeci de tinere, in Koln. Trecatorii au ajutat politia sa impiedice violuri

16 suspecti in dosarul privind incidentele petrecute la Koln, de Anul Nou, au fost identificati de politistii germani. Indivizii, originari din Africa de Nord, nu au fost deocamdata arestati.

 

Pe de alta parte, presa din Germania a publicat un raport al politiei ce reda dimensiunea haosului de la petrecerea de Revelion.

Trecatorii au venit in ajutorul fortelor de ordine pentru a impiedica violuri, se arata in documentul respectiv.

"Erau cateva mii de barbati, majoritatea pareau a fi migranti, care aruncau cu artificii si sticle in multime", povesteste un politist in raportul publicat de presa germana. Acesta mai spune ca, atunci cand a ajuns la petrecerea de Anul Nou, a gasit oameni speriati si copii plangand, in stare de soc. Grupuri de cate 20-30 de tineri au profitat de haos pentru a agresa si jefui peste 100 de femei.

"Incercau sa ne atinga mai stiu eu pe unde. Ne-au luat tot ce aveam in buzunare."

Politistii au fost depasiti de multitudinea agresiunilor ce aveau loc simultan, mai arata raportul publicat in presa.

Barbat: "Am vazut persoane care erau agresate si indivizi care aruncau cu artificii in multime. Am venit si noi in ajutorul politistilor."

Angela Merkel a vorbit despre incidentele de la Koln cand a aparut in fata jurnalistilor, alaturi de premierul Dacian Ciolos.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Ce s-a intamplat de Anul Nou este inacceptabil. Trebuie sa vedem daca sistemul deportarilor functioneaza cum trebuie, pentru a le arata celor care vin aici ca trebuie sa respecte legea."

Autoritatile germane insista ca agresorii nu sunt migranti sositi in ultimele luni in Germania, dar presa ar fi aflat contrariul. Agresiuni asemanatoare celor din Koln au avut loc si la Hamburg, Stuttgart si Frankfurt, dar si in Finlanda si Elvetia.

Politia din Helnsinki a inregistrat trei cazuri de agresiune sexuala, in cea mai mare gara din oras, unde erau adunati aproximativ o mie de solicitanti de azil. Autoritatile vorbesc de un numar neobisnuit de mare de cazuri de hartuire, inregistrat in capitala in noaptea dintre ani.

Si la Zurich, in noaptea de Revelion au fost semnalate 25 de jafuri si mai multe cazuri de agresiune sexuala.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn