Noua persoane, intre care un copil, au fost ucise luni in urma unor lovituri aeriene, aparent efectuate de avioane rusesti, impotriva unui spital sustinut de Medici fara Frontiere (MSF) in nordul Siriei.

Publicat:15.02.2016, 11:22

Anuntul a fost facut de organizatia neguvernamentala Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relateaza AFP, conform Agerpres.

“O cladire care adapostea spitalul sustinut de MSF a fost complet distrusa luni de aviatia, se pare, rusa, la Hadiye, o localitate situata la sud de Maaret al-Noomane', afirma OSDO, care are sediul la Londra, dar dispune de o retea de informatori pe intreg teritoriul Siriei. Raidurile au facut 'zeci de raniti', mai adauga organizatia.

Un purtator de cuvant al OSDO la Paris a confirmat ca "spitalul sprijinit de MSF a fost tinta unor bombardamente aeriene"in regiunea Maaret al-Noomane, la 280 km nord de Damasc. El nu a fost insa in masura sa ofere un bilant exact al victimelor.

Organizatia Medici fara Frontiere sustine circa 150 de spitale in Siria.

Aceste noi bombardamente intervin in conditiile in care tarile implicate in conflictul din Siria au convenit la sfarsitul saptamanii trecute asupra unui armistitiu, care ar urma sa fie pus in aplicare in mai putin de o saptamana.

Peste 250.000 de persoane si-au pierdut viata in ultimii cinci ani din cauza razboiului din Siria.