Google+

Noua rachete care urmau sa distruga o baza militara din Homs, doborate. Acestea ar proveni din Israel

Sistemul de aparare aerian al Siriei s-ar fi confruntat cu "o noua agresiune" dupa atacul Statelor Unite, Frantei si Marii Britanii, astfel ca noua rachete israeliene ar fi fost doborate la Homes.

 

Televiziunea siriană de stat a difuzat fotografii cu rachete doborâte în aer, care se îndreptau spre baza aeriană Shayrat din Homs. Pe de altă parte, armata Israelului susţine că „un asemenea incident” nu a avut loc, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

 

The Sun relatează că rachetele ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian dinspre Liban. O sursă militară a confirmat că Forţele Armate Siriene au doborât nouă rachete, însă nu a oferit detalii despre provenienţa lor.

 

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a precizat că s-ar fi auzit explozii mari în apropiere de baza aeriană Al Shayrat, situată la est de Homs. Rami Abdel Rahman, şeful OSDO, a afirmat că rachetele nu au lovit baza. 

 

Ca urmare a informaţiilor apărute la televiziunea siriană de stat, un purtător de cuvânt al Armatei Israeliene a venit cu explicaţii: „Nu am informaţii despre un astfel de incident.”

 

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Heather Babb a precizat că „Statele Unite sau coaliţia internaţională nu desfăşoară operaţiuni în respectiva zonă.”

 

În aprilie 2017, baza de la Shayrat a fost lovită de rachetele americane, la comanda preşedintelui american Donald Trump, în legătură cu presupusa existenţă a unor arme chimice într-un oraş dominat de rebeli din provincia Idlib. Potrivit Pentagonului, serviciile de informaţii americane au descoperit, la acel moment, că din respectiva bază erau lansate armele chimice. 

 

La începutul lunii aprilie, patri iranieni au fost ucişi într-un atac de la baza siriană T4 din Homs. Siria şi aliaţii săi iranieni şi ruşi au acuzat Israelul.

 

Sursa: Daily Mail


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn