Google+

O femeie cu cancer in faza terminala si-a obligat sotul sa se recasatoreasca. Ce a aflat ulterior

Cazul unei femei care l-a fortat pe sotul ei sa se casatoreasca cu o alta femeie deoarece credea ca ea urma sa moara de cancer, inainte de a descoperi ca in realitate nu suferea de aceasta boala, genereaza complicatii in Iran.

 

După ce a fost diagnosticată cu cancer în fază terminală, Mahtab, o femeie în vârstă de 35 de ani şi mamă a doi copii, i-a cerut soţului ei să se căsătorească cu o bună prietenă a ei, înainte de moartea sa. La puţin timp după aceea, noua soţie a rămas însărcinată.


S-a dovedit apoi că diagnosticul primit de Mahtab era fals, precizează Iran Newspaper.


Acum, Mahtab doreşte să se adreseze unui tribunal specializat în dreptul familiei pentru a îl obliga pe soţul ei, Mohamed, să divorţeze de noua soţie. Însă Mohamed se opune acestui plan.


Mahtab spune că a dorit doar binele familiei sale şi că, în virtutea acelui diagnostic fals, a doua soţie a soţului ei trebuie să plece. Cazul reprezintă o speţă cu totul nouă, chiar şi pentru cei mai experimentaţi dintre avocaţii iranieni.


Potrivit presei locale, Mohamed a spus că atât el, cât şi noua soţie a lui s-au împotrivit sugestiei lui Mahtab, însă au fost presaţi de aceasta să se căsătorească, pentru a-i îndeplini astfel ultima dorinţă.


Însă acum Mohamed consideră că nu poate să o arunce pur şi simplu în stradă pe noua lui soţie însărcinată. El este de acord să susţină financiar ambele femei şi să locuiască alături de ele. Acest lucru este legal şi posibil în Iran, graţie legislaţiei islamice din această ţară. Însă Mahtab se împotriveşte acestui plan.


Judecătorul Behrus Mohadscheri, care a fost distribuit pentru a judeca acest caz, spune că în pofida deceniilor sale de experienţă profesională în dreptul familiei, procesul în cauză reprezintă pentru el un “teritoriu complet nou”.


Pentru a putea să asigure un proces imparţial, Behrus Mohadscheri a solicitat mai mult timp de gândire înainte de a se pronunţa în această speţă.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn