Google+

O sirianca s-a casatorit pe Skype cu un roman pe care inca nu l-a intalnit: ”Nu au mai ramas barbati in Siria!”

Nu numai ca iti cauta dragostea pe internet, dar siriencele au inceput sa se casatoreasca online, pentru ca asta este singura lor sansa de a-si intemeia o familie in viitorul apropiat.

 

“Nu au mai rămas bărbaţi în Siria”, spun femeile din ţară.

 

“Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente şi trăieşte în România”, a declarat pentru Albawaba News Zainab, o tânără de 28 de ani.

 

“De peste şapte luni aştept să îmi primesc viza pentru a fi împreună cu soţul meu”, a mai spus femeia.

 

“Nu mai există tineri rămaşi în Siria, aşa că aceasta este singura mea şansă să întemeiez o familie şi să plec şi să devin cetăţean al unei ţări europene. Nu am niciun viitor aici, cel puţin această căsătorie îmi oferă o speranţă”, a adăugat ea.

 

Zainab şi soţul ei Imran, de 54 de ani, s-au cunoscut pe Facebook. Ei au vorbit pe WhatsApp şi Skype timp de o lună înainte de a decide să se căsătorească şi să înainteze actele pentru că ea să imigreze în România.

 

Căsătoriile prin împuterniciţi sau prin Skype au devenit foarte populare în Siria începând cu 2011, anul când a izbucnit războiul în Tara, potrivit hotnews.ro.

 

Aceste mariaje reprezintă circa 54% din căsătoriile din Siria, spune judecătorul Mahmoud Al-Maarawi, şeful instanţei religioase ce supervizează emiterea de documente civile pentru musulmanii sirieni.

 

Unele tinere prefera să facă ceremonia de căsătorie prin Skype, în cadrul căreia participa un notar, mireasa, mirele, părinţii şi martori. După ceremonie, soţia sau un avocat ia contractul şi îl înregistrează la tribunal pentru a fi legalizat şi pentru a putea începe să lucreze la actele de emigrare.

 

Legea permite trimiterea unui împuternicit pentru o căsătorie prin intemediar, a explicat Al-Maarawi.

 

Oricine din Siria sau din afara ţării poate fie să trimită o împuternicire către o persoană de încredere, fie să numească un avocat să realizeze un contract de căsătorie cu o femeie sau cu tutorele ei legal.

 

Sursa: albawaba.com


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn