Google+

ONU cere stingerea imediata a conflictului din Siria. Armata israeliana prezinta imagini din timpul atacului - VIDEO

ONU cere stingerea imediata a conflictului din Siria. Armata israeliana prezinta imagini din timpul atacului - VIDEO
Embed:

Secretarul general al ONU face apel la calm, dupa atacurile israeliene de ieri din Siria. Oficialul crede ca toate partile implicate, adica Iran, Israel si Siria trebuie sa respecte rezolutiile internationale si sa faca tot posibilul ca violentele sa nu se mai repete. Intre timp, presedintele rus a vorbit la telefon cu premierul israelian si i-a cerut acestuia sa evite tensiunile in regiune.

 

Organizatia Natiunilor Unite cere Israelului sa nu amplifice tensiunile in Siria, dupa ce ieri fortele israeliene au bombardat 12 tinte militare siriene si iraniene. Pe de alta parte, premierul Israelului a declarat ca atacul a fost un raspuns la doborarea avionului de lupta, de catre fortele siriene. Mai mult, Benjamin Netanyahu a declarat ca tara sa va face tot ce este necesar pentru a-si proteja suveranitatea si securitatea.

 

Benjamin NETANYAHU, PREMIERUL ISRAELULUI: ”Ieri am efectuat cateva lovituri serioase impotriva fortelor iraniene si siriene. Vom continua sa-i atacam pe oricine care va incerca sa ne raneasca. Aceasta a fost politica noastra si asa va fi si in viitor.”

 

 Intre timp, premierul israelian a vorbit la telefon cu presedintele Vladimir Putin, care sustine regimul de la Damasc. Liderul rus a cerut evitarea unor actiuni care ar putea declansa un nou conflict in regiune. Pe de alta parte, Departamentul de Stat american a declarat ca Israelul are dreptul de a se apara.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn