Operatiune de salvare demna de scenariile de film. Doua femei din Statele Unite si cainii lor au fost salvate de Marina americana, dupa ce au plutit cinci luni in Oceanul Pacific. Inca din primavara, fetele au pornit intr-o calatorie, insa la un moment dat motorul barcii s-a defectat, iar ajutorul a venit abia acum.

Publicat:27.10.2017, 10:19


Acesta este momentul in care fetele au fost salvate de paza de coasta americana. Aventura lor a inceput inca in luna mai cand si-au luat cainii si au pornit intr-o calatorie. Au plecat cu o barca din Hawaii si doreau sa ajunga in insula Tahiti. Aventura trebuia sa dureze cateva saptamani, dar s-a intins la cinci luni. Din cauza unei furtuni puternice, motorul ambarcatiunii s-a defectat.

Vantul puternic a dus barca in larg, in Oceanul Pacific. Desi au transmis de mai multe ori mesaje de urgenta, niciun vas nu a fost suficient de aproape ca sa le auda. Norocul le-a suras abia la inceputul acestei saptamani, cand fetele au fost observate de o nava taiwaneza de pescuit.

Echipajul a contactat paza de coasta americana, iar o nava militara i-a salvat. Fetele au povestit ca au supravietuit pentru ca aveau apa si provizii pentru un an, inclusiv paste fainoase si orez.