Google+

Orasul din lume care vrea sa para desprins dintr-un film

Taximetre zburatoare si sectii de politie fara politisti. Nu este scenariul unui film, ci un viitor care se pregateste sa devina realitate in Dubai.

 

Planurile au fost prezentate la un târg de tehnologie în oraşul în care poliţiştii conduc deja maşini de sute de mii de euro.

 

Modernizarea instituţiilor statului este una dintre modalităţile prin care şeicul îşi propune să facă din Dubai cel mai fericit oraş din lume.

 

Aisha Bin Butti Bin Bishr, Director General of Smart Dubai Office: Orarul metroului şi autobuzelor, accidente, rate de ocupare ale spitalelor, clasamente şi locuri libere la diferite şcoli, case şi apartamente disponibile.”

 

Imediat ce legislaţia o va permite, vor aparea şi taximetre zburătoare - vehicule fără pilot, cu opt rotoare.

In plus, autorităţile testează deja de câteva luni poliţistul-robot, botezat Robocop.

 

Poate fi folosit pentru încasarea amenzilor, depunerea plângerilor şi a altor documente.

 

Asemanator funcţionează şi secţiile de poliţie fără poliţişti - deschise non-stop - care oferă 27 de servicii în şase limbi straine.

 

Poliţia din Dubai, care se lauda cu garaje ce arată ca nişte saloane auto de lux, va fi înzestrată cu nişte motociclete care vor patrula...deasupra străzilor, la o înălţime de cinci metri.

 

Adnan Mohammed, colonel în poliţia din Dubai : E ca o motocicletă zburătoare, care poate transporta un poliţist şi e destinată intervenţiei rapide. Poate atinge viteze de 70 de kilometri pe oră.”

 

Şi pompierii vor primi dotări pe masura - camioane care se conduc singure şi drone care pot fi folosite pentru stingerea incendiilor. Aparatele ajung până la o înălţime de o mie de metri şi au o autonomie de două ore.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn