Taximetre zburatoare si sectii de politie fara politisti. Nu este scenariul unui film, ci un viitor care se pregateste sa devina realitate in Dubai.

Publicat:12.10.2017, 09:12

Planurile au fost prezentate la un târg de tehnologie în orasul în care politistii conduc deja masini de sute de mii de euro.

Modernizarea institutiilor statului este una dintre modalitatile prin care seicul îsi propune sa faca din Dubai cel mai fericit oras din lume.

Aisha Bin Butti Bin Bishr, Director General of Smart Dubai Office: Orarul metroului si autobuzelor, accidente, rate de ocupare ale spitalelor, clasamente si locuri libere la diferite scoli, case si apartamente disponibile.”

Imediat ce legislatia o va permite, vor aparea si taximetre zburatoare - vehicule fara pilot, cu opt rotoare.

In plus, autoritatile testeaza deja de câteva luni politistul-robot, botezat Robocop.

Poate fi folosit pentru încasarea amenzilor, depunerea plângerilor si a altor documente.

Asemanator functioneaza si sectiile de politie fara politisti - deschise non-stop - care ofera 27 de servicii în sase limbi straine.

Politia din Dubai, care se lauda cu garaje ce arata ca niste saloane auto de lux, va fi înzestrata cu niste motociclete care vor patrula...deasupra strazilor, la o înaltime de cinci metri.

Adnan Mohammed, colonel în politia din Dubai : E ca o motocicleta zburatoare, care poate transporta un politist si e destinata interventiei rapide. Poate atinge viteze de 70 de kilometri pe ora.”

Si pompierii vor primi dotari pe masura - camioane care se conduc singure si drone care pot fi folosite pentru stingerea incendiilor. Aparatele ajung pâna la o înalţime de o mie de metri si au o autonomie de doua ore.