Google+

Patania unor romani care s-au dus cu bolizii de lux sa-si ridice ajutoarele sociale, in Germania - FOTO

Autoritatile din Duisburg, Germania, au confiscat mai multe maşini de lux de la romani care incasau lunar ajutor social. Mai mult, acestia veneau sa ridice ajutorul de la stat la volanul bolizilor de zeci de mii de euro.

 

Poliţiştii şi procurorii din Duisburg au desfăşurat o anchetă amplă în acest caz, după ce au fost primite sesizări potrivit cărora mai multe persoane ar încasa fără drept ajutoare sociale, relatează Spiegel Online.

 

Poliţiştii au supravegheat sediile a două centre pentru asistaţi social şi au confiscat maşinile celor veniţi să-şi ridice banii - Mercedes E-Class sau BMW seria 5.

 

Procurorul-şef Stefan Müller a spus că mai multe persoane au fost puse sub acuzare. ”Cineva a venit la agenţie cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ţi iei aşa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller pentru sursa citată.

Conform prevederilor legale din Germania, orice persoană care beneficiază de ajutor social este obligată să completeze o declaraţie de avere şi, potrivit legii, poate deţine un autoturism în valoare de cel mult 7.500 de euro.

 

Cei mai mulţi dintre cei anchetaţi acum au declarat la poliţie că maşinile nu le aparţin, ci le-au împrumutat. Pe lângă români, în aceleaşi dosar sunt cercetaţi şi cetăţeni bulgari, toţi asociaţi unor clanuri interlope.

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn