Autoritatile din Duisburg, Germania, au confiscat mai multe maşini de lux de la romani care incasau lunar ajutor social. Mai mult, acestia veneau sa ridice ajutorul de la stat la volanul bolizilor de zeci de mii de euro.

Publicat:07.12.2018, 05:59

Politistii si procurorii din Duisburg au desfasurat o ancheta ampla în acest caz, dupa ce au fost primite sesizari potrivit carora mai multe persoane ar încasa fara drept ajutoare sociale, relateaza Spiegel Online.

Politistii au supravegheat sediile a doua centre pentru asistati social si au confiscat masinile celor veniti sa-si ridice banii - Mercedes E-Class sau BMW seria 5.

Procurorul-sef Stefan Müller a spus ca mai multe persoane au fost puse sub acuzare. ”Cineva a venit la agentie cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu sa-ti iei asa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller pentru sursa citata.

Conform prevederilor legale din Germania, orice persoana care beneficiaza de ajutor social este obligata sa completeze o declaratie de avere si, potrivit legii, poate detine un autoturism în valoare de cel mult 7.500 de euro.

Cei mai multi dintre cei anchetati acum au declarat la politie ca masinile nu le apartin, ci le-au împrumutat. Pe lânga români, în aceleasi dosar sunt cercetati si cetateni bulgari, toti asociati unor clanuri interlope.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.