Google+

Patru oameni ucisi in Venezuela, in timp ce incercau sa faca rost de mancare

Printre victime ar fi si un copil, conform opozantilor regimului.Cel puţin patru persoane au fost ucise în revolte izbucnite joi din cauza lipsurilor alimentare din Venezuela, afirmă opoziţia, potrivit DPA.

 

Printre victime se numără şi un minor, a scris joi pe Twitter parlamentarul de opoziţie Carlos Paparoni. Revoltele ar fi continuat şi vineri.

 

Trei dintre victime au fost împuşcate mortal la Arapuey, în statul Merida din vestul ţării, după cei mai mulţi protestatari au devalizat magazine cu alimente, au relatat cotidianul El Tiempo şi alte media.

 

Primarul din Arapuey, Silvio Torres, a declarat pentru cotidianul El Universal că victimele au fost ucise de ‘asasini plătiţi’.

 

O a patra persoană a murit după ce a fost împuşcată în picior în timp ce ar fi încercat să jefuiască un camion cu alimente în satul Tucani din Merida, conform El Tiempo.

 

Parlamentarul Carlos Paparoni a afirmat că zece persoane au fost de asemenea rănite şi alte câteva au fost reţinute.

 

Jafuri au fost raportate în mai multe părţi din Venezuela, un mare producător de petrol, unde scăderea preţurilor la ţiţei a accentuat penuria de alimente şi inflaţia, estimată de Adunarea Naţională, dominată de opoziţie, la 2.616%.

 

Greutăţile economice au determinat sute de mii de persoane să părăsească ţara.

 

Opoziţia a acuzat joi guvernul condus de preşedintele Nicolas Maduro de presupusa moarte a patru persoane, despre care se crede că erau venezueleni şi care s-au înecat după ce barca lor s-a scufundat în timp ce încerca să ajungă în insula Curacao din Caraibe.

 

Barca transporta circa 30 de persoane. Nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat cu restul pasagerilor.

 

Peste 100 de persoane au fost ucise în protestele antiguvernamentale de anul trecut din Venezuela

 

Sursa: Agerpres


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn